I Ryssland har ett videoklipp gått viralt som visar hur en berusad man kapade en lokalbuss och sedan begav sig ut på en vansinnesfärd i trafiken. Medan flera polispatruller kämpade med att försöka få stopp på mannen fångades hela händelseförloppet på film. Mannens förklaring blev att han ville hem snabbt. Det har visat sig att han saknar körkort.

Det var i förra veckan som den dramatiska biljakten tog fart i regionen Primorye belägen i östra Ryssland, rapporterar nättidningen Lenta.

En 33-årig rysk medborgare ansåg att han skulle köra till staden Ussurijsk trots att han var berusad och saknade körkort. Senare förklarade han för polisen att han ville hem snabbare. När mannen hade fått rullning på bussen ska han ha krockat med en lastbil i trafiken – och därefter vid flera tillfällen med polisbilar som försökt att få stopp på mannen.

Polisen sköt mot bussen

I ett videoklipp syns det hur polispatruller försöker få stopp på mannens vansinnesfärd under en dramatisk biljakt. Vid ett tillfälle stannade mannen bussen, men det visade sig vara ett trick för att lura polisen – han vägrade öppna dörren och fortsatte istället färden.

Polisen svarade med att skjuta på däcken vilket ledde till att mannen tappade kontrollen och körde ned i ett dike. Mannen greps och fördes till provtagning där det konstaterades att han var berusad. Han kommer nu att åtalas för flera brott.

Fler fall

Det framgår av medierapporteringen att fenomenet med berusade personer som kapar fordon har inträffat flera gånger i Ryssland. Vid ett tillfälle ska två berusade personer i Kuitun beläget i regionen Irkutsk ha stulit en ambulans vilket resulterade i en polisjakt på nära en timme. I förhör uppgav männen att de firade en födelsedag. Den dramatiska biljakten kan ses i klippet nedan: