Marie-Claire Bissonnette, som deltog vid det årliga evenemanget Life Chain, där abortmotståndare står vid gatuhörn runt om i Kanada med skyltar mot abort, blev nersparkad av en manlig feministisk aktivist – på grund av hennes åsikter. Se videon nedan!

Det var i söndags som Life Chain hölls. Enligt Marie-Claire är evenemanget uttryckligen en fredlig och tyst protest. Deltagarna får inte inleda konversationer med förbipasserande eller uppföra sig aggressivt på något sätt. Inte heller får bilder på abortoffer visas.

Marie-Claries uppgift var att stå vid ett specifikt hörn och dela ut lappar. Runt 14.30 blev hon överfallen.

Började klottra på deltagarna
Gärningsmannen, som syns på video nedan, tittade på demonstrationen och tog sedan ut två tuschpennor, en röd och en blå och klottrade ner två av skyltarna som demonstranterna hade. När Marie-Claire varnade de övriga att skydda sina plakat sprang han upp bakom fem av deltagarna, inklusive en 10-årig flicka, och klottrade med tuschpennorna på deras ryggar och förstörde därmed deras kläder.

Han gick sedan fram till en demonstrant för att få hennes ok på något sätt, skriver Marie-Claire men blev ignorerad. Vid detta tillfälle tar Marie-Clarie upp sin mobiltelefon och började filma.

Sparken träffade henne på axeln och mobiltelefonen flög iväg. När en annan deltagare ringde polisen slet mannen av bandet Marie-Claire hade på sig och sprang bortåt.

När polisen kom ska de enligt Marie-Claire var likgiltiga inför vad som hänt, trots videon.