biden-migrantstorm

Faksimil Twitter/Lisa Ferdinando

Inrikes

VIDEO: Migrantanstormning hotar USA

Publicerad 5/14/2023
Annons

USA står inför en anstormning av migranter när restriktioner som infördes under Covid-pandemin för att begränsa olaglig invandring upphör. Omkring 150 000 människor väntar på att korsa gränsen från Mexiko till USA. Den nu upphörda lagen, Title 42, tillät amerikanska gränsagenter att skicka tillbaka de flesta illegala migranter. Nu kommer dessa att behöva registreras och placeras i ett mottagningssystem där det kan ta månader att lösa varje individuellt fall.

Många av de väntande migranterna kommer från länder med ekonomier som redan var kämpande och som förvärrades av pandemin. President Biden och Mexikos president, Andrés Manuel López Obrador, har diskuterat situationen och uttryckt att migrationen bör hanteras på ett humant och ordnat sätt, och att orsakerna till migration från Centralamerika bör tas itu med. Det skriver TheTimes.

Bidens gränspolitik kritiseras – ”Öppen gräns”

Biden’s politiska motståndare har kritiserat hans gränspolitik och beskriver USA:s södra gräns mot Mexiko som en ”öppen gräns”. De hävdar att administrationen har förlorat kontrollen över nationell säkerhet eftersom de inte övervakar vilka som anländer till USA eller vart de tar vägen efter att ha tagit sig över på amerikansk mark.

Som svar på den förväntade migrantvågen har Vita huset lovat åtgärder för att bekämpa en ökning av personer som korsar gränsen. En överenskommelse med Mexiko kommer att tillåta administrationen att skicka tillbaka vissa personer över gränsen. Dessutom kommer 1 500 man starka trupper att skickas till den södra gränsen för att stödja de befintliga 2 500 nationalgardister som redan är stationerade vid gränsområdet

LÄS ÄVEN: Migranter stormar USA – Trump kan stänga gränsen mot Mexiko permanent

Videoklipp visar situationen

I klippen nedan syns hur tiotusentals migranter från Mexiko försöker passera gränsen till USA:

LÄS ÄVEN: VIDEO: Krigsscener i Mexiko – efter gripandet av knarkbarons son

redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1049Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons