I en tid då många har det svårt att få ekonomin att gå ihop och elpriserna skenar, och vissa knappt vet om de kommer att kunna ha råd att värma sina bostäder i vinter, skryter migranter om bufféer och lyxhytter på fartyget Silja Europa.

Det är i Nederländerna som omkring 1 000 migranter, från bland annat Syrien och Jemen, har flyttats ombord på fartyget som gjorts om till ett flytande asylboende.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här skickar Turkiet migranter mot Europa

På sociala medier skryter migranterna om sin bekymmerslösa tillvaro som betalas av skattebetalarna, vilket väckt uppmärksamhet och känslor i landet.

Videoklippen har även genererat politiska reaktioner. En av dessa är Geert Wilders som påpekar att detta sker samtidigt som många nederländare kämpar med ekonomin och att videoklippen på sociala medier drar till sig ännu fler.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Unga manliga migranter firar övergången till Europa: ”Allahu akbar”

”Denna regerings politik är galen, galen och sjuk. Vårt folk får en smula, främlingar får allt”, skriver Wilders.

”Asylprofitörerna visar skamlöst på TikTok hur de fuskar. Med bil, buss och flyg genom fyra, fem säkra länder och sedan flyga till Nederländerna för att söka asyl här och parasitera på femstjärniga kryssningsfartyg med våra pengar”, fortsätter han.