Israels hälsominister fångades på video i och mikrofon i september när han erkände att det inte finns något ”medicinskt eller epidemiologiskt berättigande för Covid-passet”.

– Det finns inget medicinskt eller epidemiologiskt berättigande för Covid-passet, det är endast avsett att pressa de ovaccinerade att vaccinera sig”, sa hälsominister Nitzan Horowitz i en video som sändes på israeliska Channel 12.

Flera ministrar ska ha hörts innan ett kabinettmöte i söndags där de sa att vissa av corona-restriktionerna endast är till för att få folk att vaccinera sig, snarare än att minska dödlighet eller annat, rapporterar Times of Israel.

Inrikesministern Ayelet Shaked ska också till Horowitz ha sa sagt att covidpasset för uteservering bör tas bort:

– Jag tycker också att ni kan ta bort det gröna passet för uteserveringar, men även för simbassänger, inte bara på restauranger.

Horowitz svarade då att ”Epidemiologiskt sett är det korrekt”, och la till att covid-”passet”, som i Israel kallas gröna passet, inte heller behövs vid sammankomster utomhus.

Ökning av infektioner

Men ministern vidhöll ändå att han anser att själva vaccinationerna är nödvändiga, trots att det visat sig att folk fortfarande blir allvarligt sjuka och dessutom för smittan vidare ändå.

I Israel krävs vaccinpass för de mesta, förutom köpcentra men hälsoministern vill inte tillåta undantag då folk kommer ifrågasätta vaccinpasset.

Israel har upplevt en ökning av covid-infektioner under en ”fjärde våg”, trots att det är en nation med relativt hög vaccinationsgrad. Our World in Data, en forskargrupp som drivs från Oxford University, rapporterade att även om Israel har över 60 % ”fullt vaccinerade”, ledde landet nyligen världen när det gäller dagliga bekräftade fall per miljon.

– Israel kommer att inleda förberedelser för att administrera fjärde dosen av vaccinerna mot coronavirus, eftersom landet har att göra med stigande fall trots sin banbrytande utbyggnad av vaccinationer, rapporterade Daily Mail i början av september. Landets nationella coronavirus-zar Salman Zarka sade att landet måste förbereda sig för en fjärde injektion, som kan modifieras för att bättre skydda mot nya varianter av viruset.

– Med tanke på att viruset är här och kommer att fortsätta att vara här måste vi också förbereda oss för en fjärde injektion, sade Zarka i Kan, en offentlig radiostation. Detta är vårt liv från och med nu, i vågor, tillade han.

”Masspsykos”

Tidigare i veckan kunde Samnytt berätta om läkaren, författaren och forskare McCollough som intervjuades av Joe Rogan. Han berättade att corona-hetsen och vaccinationstvånget är en ”masspsykos” och menar att vaccinet på sin höjd kan skada, inte hjälpa.

Han menade även att det var planerat med vaccinationerna och att åtgärder vidtogs att inte bota patienter för att öka viljan att vaccinera sig.

LÄS ÄVEN: Behandling av covid stoppades – för att öka viljan att vaccinera