21-årige Mohammed Abdul döms till 28 år i fängelse efter att ha kört in med en stulen stadsjeep på en nattklubb i England. Motivet till attacken var att en ordningsvakt fått klagomål på att Mohammed tafsade på kvinnliga gäster och därför avvisade honom. I attacken skadades 10 personer.

Det var den 17 mars vid klockan 23.41 som en ordningsvakt på en nattklubb i Gravesend i sydöstra England mottog flera klagomål att en man tafsade på kvinnor. Klagomålen handlade om 21-årige Mohammed Abdul och ordningsvakten beslöt sig för att kasta ut honom från nattklubben.

I samband med avvisningen dödshotade Mohammed vakten genom att säga, ”om jag inte får komma in, då kommer jag tillbaka och stänger ned hela det här stället och dödar er alla”, rapporterar Kent Online.

Plöjer in med jeep
Cirka tio minuter senare återvände Mohammed i en stulen SUV av märket Suzuki Vitara. Han plöjde med bilen in igenom metallgrindarna utanför nattklubben och fortsatte därefter sin attack mot dansgolvet som var fyllt med gäster.

När bilen rullade in på dansgolvet skadades tio personer, bland annat fick en ung kvinna bäckenet krossat. Polisen har senare beskrivit fordonsattacken som ”ett mirakel att ingen dog”.

Åklagare: Råder inget tvivel
I polisförhör skyller Mohammed på att han druckit ”minst 15 vodkadrinkar med tequila och rökt fem till tio cigaretter som innehåller cannabis. Men enligt åklagaren Simon Taylor råder det inget tvivel om vad Mohammed ville uppnå med sin fordonsattack.

I förra veckan dömdes Mohammed därför till 28 år i fängelse försök till mord på flera personer. Efter avtjänad tid i fängelse får Mohammed inte köra bil på två år.

Se hela händelsen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=iITMlRHM3-A