Tre dagar efter de uppmärksammade demonstrationerna i Chemnitz, föranledda av att invandrare knivmördat en man som försökte hindra ett sexuellt övergrepp, hölls idag nya manifestationer mot invandrarvåldet. 

Enligt rapporterna ska dagens manifestation ha gått lugnt till när cirka 500-1000 demonstranter slöt upp.

Det var i söndags som en 35-årig man i den tyska staden Chemnitz knivhöggs till döds av migranter från Syrien och Irak. Ytterligare två invånare knivhöggs allvarligt men överlevde. Enligt uppgift ska de tre männen ha försökt avbryta en pågående gruppvåldtäkt och sexuella trakasserier mot kvinnor. Tyska myndigheter har dock tillbakavisat de påståendena.

Demonstrationen idag hölls när den regionala regeringschefen Michael Kretschmer, från kristdemokratiska CDU, skulle hålla ett medborgarsamtal i staden med anledning av oroligheterna. Här är en live-video från manifestationen:

Enligt Washington Post ville många av demonstranterna inte prata med media men de som gjorde det sa att de kände sig övergivna av politikerna och arga över de brott som begås av invandrare.

Beatrix von Storch, vice partiledare för Alternativ fur Deutschland, ett invandringskritiskt parti som vuxit mycket på senare tid, intervjuas här med anledning av händelserna i Chemnitz:

https://www.youtube.com/watch?v=tlFIFeFWybo

Nu rapporteras även att en tjänsteman inom kriminalvården blivit avstängd från jobbet efter misstankar om att han spridit arresteringsordern på irakiern som misstänks för mordet på den 35-årige tysken.

Enligt tidningen var det en 39-årig man vid namn Daniel Zabel som till Bild berättade att han fotograferade och spred arresteringsorden för att han ”ville att sanningen och bara sanningen skulle komma ut”.