Efter att en av läkemedelsföretaget Pfizers forsknings- och utvecklingschefer nyligen erkände att man i sina laboratorier exploaterar coronavirusets benägenhet att mutera – i syfte att kunna sälja ännu mer vaccin och skicka notan till skattebetalarna – har han nu konfronterats av Project Veritas.

Samnytt har tidigare rapporterat om ett uttalande från Jordon Trishton Walker som är forsknings- och utvecklingschef på Pfizers avdelning för mRNA-vetenskaplig planering. Uttalandet skedde under ett samtal på krogen med vem han trodde var en helt vanlig privatperson, men som i själva verket var en grävande journalist från Project Veritas som filmade det hela.

LÄS ÄVEN: Pfizer muterar covid-viruset i labb för att kunna sälja mer vaccin

Nu har Project Veritas publicerat en video på en konfrontation av Pfizer-chefen som inte verkar tycka det är befogat att bli konfronterad med frågor om uttalandet som väckt stor uppmärksamhet.

Under konfrontationen hävdar Pfizer-chefen att han ”ljög för en dejt” för att imponera på honom. Han blir märkbart stressad av situationen och tar upp sin mobiltelefon för att tillkalla polis.

– Du arbetar för Pfizer. Min fråga till dig är varför Pfizer vill dölja för allmänheten att de muterar coronaviruset? frågar journalisten som konfronterar Jordon Trishton Walker.

Men Pfizer-chefen duckar frågan genom att kalla situationen ”löjlig” – och säger till Project Veritas att de ”inte har rätt att använda hans avbild” på film. Sedan börjar han använda ett aggressivt kroppsspråk.

– Vad heter du? För du har klantat till det [fucked up], säger Pfizer-chefen till journalisten medan han går mot honom.

Försöker få situationen att handla om hudfärg

När Pfizer-chefen pratar med polisen i telefonen tar han upp hudfärgen på de som närvarar från Project Veritas.

– Det är en, två, tre, fyra, fem vita människor, säger han till polisen i telefonen och påpekar att han känner sig ”väldigt otrygg”. Detta trots att journalisten står lugnt och stilla med en mikrofon i handen och ställer sina frågor.

Sedan ombeds journalisten lämna restaurangen, medan Pfizer-chefen inte vill att journalisten ska gå förrän polisen är där. Han påstår även att han ljög om mutationerna för att imponera på en dejt [den grävande journalisten, reds. anm] ”som en normal man gör”.

Plötsligt attackerar Pfizer-chefen journalisterna fysiskt så att deras iPad åker i golvet. Samtidigt skriker han att de som försöker stoppa honom ”misshandlar” honom.

– Aj, de misshandlar mig!

Det hela slutar med att polisen anländer och får se Project Veritas videomaterial. Sedan säger de att de hade gripit Pfizer-chefen om journalisten hade varit kvar på platsen.

LÄS ÄVEN: Pfizers vd konfronterad om vaccinen – vägrar svara