Misshandel (6) (1)

Snapchat

Inrikes

VIDEO: Pojke förnedringsrånas, tvingas kyssa skor och sparkas i ansiktet

Publicerad 2/15/2021
Annons

Samhällsnytt kan återigen visa bilder från fenomenet med så kallat förnedringsvåld som vinner mark i landet. Ett gäng i Dalarna syns slänga omkring och sparka en pojke samtidigt som händelsen dokumenteras på film. Pojken tvingas ta av sin jacka och lämna i från sig sin mobiltelefon medan han får höra, ”den är min nu”.Klippet kan kopplas till en specifik händelse i Borlänge, bekräftar åklagare för Samnytt.

Det var måndagseftermiddagen den 11 januari i år som en pojke under 15 år utsattes för ett rån i anslutning till Borlänge resecentrum. Enligt polisens händelserapport om brottet ska ytterligare en pojke i yngre tonåren ha utsatts för en misshandel i samma område bara två timmar senare.

LÄS ÄVEN: Flicka sparkas i huvudet och tvingas kyssa gängets skor – ”Säg jag är stolt hund”

Samhällsnytt har tagit del av videomaterial från händelsen som även cirkulerar på sociala medier-plattformen Snapchat. I videoklippet som låg öppet för allmänheten att ta del av kan man se hur två personer sparkar en pojke i huvudet. Pojken faller sedan ned på knä och godtar att kyssa en flickas skor.

Videon som var hackigt klippt på Snapchat visar att det matas en spark mot pojkens huvud efter att han fullföljt kyssar. Enligt uppgifter till Samhällsnytt från personer med insyn i händelsen ska det finnas en konflikt mellan brottsoffret och flickan som syns misshandla honom.

”Ge mig din fucking lur – den är min nu”

I samband med händelsen rånas pojken även på sin mobiltelefon och blir även av med sin jacka som placeras i en papperskorg. Det framgår av röster i videoklippet att gänget som omringar pojken minst fyra personer varav flera skrattar under förnedringen.

– Din fucking horunge ställ dig upp!
– Din fucking horunge ta av dig fucking jackan.
– Ge mig din lur, ge mig din fucking lur, den är min nu. Den är fucking min nu!

Se video nedan:

Åklagaren bekräftar att händelsen utreds av polisen

På måndagen pratade Samnytt med åklagare Ida Axelsson för att höra mer om händelsen. Efter att ha beskrivit händelsen på video, miljön, personernas kläder, antal ställde vi fråga om det är samma händelse.

– Ja, det känns bekant, bekräftar Axelsson.

Senare lämnade åklagaren en del uppgifter som stämmer överens med de detaljer som vi hade om händelsen. Hon berättar även att båda brotten som ägde rum i anslutning till resecentrum den 11 januari har koppling till varandra.

Det framgår att enbart en av de misstänkta gärningspersonerna är straffmyndig medan resterande är under 15 år. Alla förnekar brott men Axelsson hävdar att hon har bevis för att gänget tillgrep pojkens mobiltelefon.

– Det är en utredning som pågår angående det. Det jag kan säga är att bland annat en mobiltelefon som han fick stulen vid det tillfället.

– Vi har hållit förhör med några personer och man kan väl säga generellt att det förnekas brott.

LÄS ÄVEN: Regeringen ointresserad av att svara på SD:s frågor om förnedringsvåld

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons