Hisingen Göteborg

Biljakt på Hisingen i Göteborg. Foto: Faksimil Snapchat

Inrikes

VIDEO: Polisen jagar känd kriminell – öppnar eld i bostadsområdet

Publicerad 7/4/2020
Annons

På lördagskvällen fick boende i Göteborg bevittna både biljakt och skottlossning mitt i bostadsområdet. Gärningsmannen kunde gripas och är känd av polisen sedan tidigare.

Det var vid klockan 18.47 som en patrull försökte stoppa en Volvo 850 men föraren vägrade stanna och en biljakt inleddes som nådde ett bostadsområde i Lundby beläget i stadsdelen Hisingen.

Uppemot fem radiobilar ska ha deltagit i insatsen som pågick i omkring tio minuter i de centrala delarna av Hisingen. Biljakten får sitt slut när en polisman springer mot bilen och gärningsmannen gasar bilen mot honom. Polismannen öppnar då eld mot gärningsmannens bil mitt framför boende som filmade händelsen från sitt fönster.

Därefter har gärningsmannen kört sönder två av däcken vilket resulterade i att polisen kunde gripa honom.

Känd kriminell

Enligt vakthavande befäl Göran Carlbom är gärningsmannen 38 år gammal och känd av polisen sedan tidigare. Bilen som som mannen färdades i var anmäld stulen.

– Han är gripen och misstänkt för försök till grov misshandel och diverse trafikbrott. Bilen som blev beskjuten är beslagtagen och så är det ett ärende mot skottlossningen som kommer utredas särskilt, berättar Carlbom för GT.

LÄS ÄVEN: Mosaik i gångtunnlar ska öka tryggheten i utsatt område

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons