Vid en pressträff nyligen undvek Rysslands president Vladimir Putin att svara på frågan om Ukraina kommer att kunna existera som självständig stat. Detta trots att den ryske presidenten fick frågan två gånger.

Pressträffen hölls förra veckan vid ett toppmöte i Kazakhstans huvudstad Astana där ledare för flera centralasiatiska länder hade samlats.

LÄS ÄVEN: Trump kräver fredssamtal: ”Vi hamnar i tredje världskriget – sen finns inte planeten”

Reportern Andrej Kolesnikov från den ryska ekonomitidningen Kommersant frågade Vladimir Putin om Ukrainas framtid. Den ryske presidenten undvek först frågan. Sedan svarade han på frågan – men i dåtid – och ändrade därefter fokus.

Reportern: Tror du att Ukraina kommer att kunna existera som stat efter allt detta. Hur är det med Ryssland? Och en andra fråga. Du ångrar väl ingenting?

Putin: Nej. Jag vill att alla ska förstå. Vad som händer i dag är, milt uttryckt, obehagligt – men vi skulle ha fått samma situation senare men under sämre förhållanden för oss. Det är allt. Så mina åtgärder var de rätta vid rätt tidpunkt.

Reportern: Och hur är det med min första fråga?

Putin: Om Ukraina kommer att existera?

Reportern: Kommer Ukraina att kunna existera som en stat? Kommer Ryssland?

Putin: Men vi hade inte som mål att förstöra Ukraina. Absolut inte. De [Ukraina] stängde plötsligt av vattnet till Krim där 2,5 miljoner människor bor, 2,4 miljoner för att vara exakt. Trupper var tvungna att ta sig in [södra delarna] för att slå på vattnet till Krim.

Putin: Det här är bara ett exempel på logiken bakom våra handlingar. Om de [Ukraina] inte hade vidtagit denna åtgärd så hade det inte funnits någon motåtgärd. Bron sprängdes. Nu måste vi fundera. Hur viktigt är det för Ryssland att se till att Krim förbinder med fastlandet? Förstår du?

Se Putins svar i videon nedan:

LÄS ÄVEN: Orban kräver fredssamtal om Ukraina – mellan USA och Ryssland