I London pågår rättegången mot den afghanske asylsökare som helt oprovocerat knivattackerade människor i början av året. Det framkommer nu att mannens motiv till att försöka döda människorna var rasistiskt – att de var just britter.

Det var den 8 januari som 32-årige Samiulahaq Akbari började förfölja människor i Thornton Heath beläget i södra London. Akbari tog kontakt med sina offer och frågade om de var britter. Om svaret blev jakande högg han dem med en 25 centimeter lång kniv, rapporterar Metro.

Vid en av knivattackerna tog Akbari kontakt med en man som befann sig i en livsmedelsbutik vilket fångades på övervakningskamera. Bilder från händelsen kan ses i klippet nedan.

Efter attacken lämnade asylsökaren butiken för att fortsätta leta efter britter i området. Omkring tio minuter senare tar Akbari kontakt med ytterligare två män och frågar om de britter för att sedan hugga mot dem.

I rättegången som fortfarande pågår återberättar åklagaren ett larmsamtal från ett vittne som meddelade att Akbari var ute efter att mörda en specifik nationalitet.

”Han sa att han ville mörda britter – jag kunde se i hans ögon att han menade allvar.”

Akbari förnekar att han försökt mörda människor.