På lördagen utbröt kaos i det invandrardominerade och så kallade särskilt utsatta området Husby norr om Stockholm efter att hundratals eritreaner hamnat i en politisk konflikt på torget.

Polisen mottog larm om ett stort bråk vid Husby centrum klockan 16.30 på lördagen. Myndigheten inledde en större insats i området med bland annat helikopter, kravallutrustade poliser och hundpatruller.

VIDEO: Se kaoset efter mordet i Husby

Det framgår av rapporteringen att polisen har använt pepparsprej på platsen för att få kontroll på situationen. Sex personer greps och ytterligare 105 omhändertogs. Enligt polisen handlade bråket om ”åsiktsskillnader mellan två grupperingar”.

– Det är åsiktsskillnader, kan man säga, utan att gå in på för mycket, säger Petter Norberg, RLC-befäl hos polisen till Expressen.

Ole Jörgen Persson (M) är Rinkeby–Kistas stadsdelsnämndsordförande och han uppgav för Expressen att anhängare till den eritreanska regimen hade hyrt en festlokal i Folkets Husby. En regimkritisk eritreansk gruppering ska sedan ha anlänt till platsen för att konfrontera gruppen.

LÄS ÄVEN: Se hela klankriget från polisens kameror: ”Ber er lämna snälla ni”
LÄS ÄVEN: VIDEO: Se klankriget i Borås från polisens kroppskameror