Att de rödgröna inte är vana vid att få mothugg, eller ens motfrågor, av vännerna på statstelevisionen märktes tydligt då Socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Lawen Redar intervjuades i Rapport nyligen. Inslaget, som handlade om partiets planer på att befolkningen ska påtvingas konsekvenserna av massinvandringen, tycks sedan ha försvunnit från SVT Play.

För några dagar sen föreslog Socialdemokraterna att man ska tvinga alla föräldrar att lämna ifrån sig sina barn från och med tre års ålder för fostran i förskolan. Enligt förslaget ska förskoleplikt införas i så kallade utsatta områden vilket syftar till att lära barnen svenska.

Enligt samma S-förslag ska förskolan vara avgiftsfri för utomvästliga invandrare. Obligatoriet ska gälla alla barn, även de med svenska föräldrar.

LÄS ÄVEN: S integrationsplan: Ta alla barn från föräldrarna i 3-årsåldern

Ytterligare förslag som Socialdemokraterna har för att försöka lappa och laga den sedan länge havererade invandringspolitiken och dess mångfacetterade flora av konsekvenser är att få till en större ”blandning” av befolkningen, och påtvinga den svenska delen den mångkultur det aldrig funnits ett stöd för att importera och de flesta svenskar inte vill ha något att göra med – i synnerhet inte i sitt bostadsområde.

Man vill även ha förtur för människor med akademiska meriter i invandrartäta områden och att fler välmående områden ska ”ta sitt ansvar” genom fler billiga hyresrätter i bostadsområden utan så kallade socioekonomiska utmaningar.

Ytterligare en åtgärd man efterlyser är att trösklarna för bostäder utanför de ”utsatta” områdena ska sänkas, något man vill åstadkomma med lagstiftning.

– Vi menar att nu kanske det är dags att de utsatta områdena inte tar det stora samhällsansvaret, det kanske är andra områden som måste göra det, säger Lawen Redar till statstelevisionen.

Upprörd över motfråga

Att få motfrågor tillhör inte vanligheterna då representanter från de rödgröna partierna intervjuas av SVT, något som också märktes på Redars reaktion då partiets förslag ifrågasattes.

– Men vad vill du? Vill du att vi ska ha det så här? Alltså nånstans måste man ifrågasätta dom frågor man själv ställer. Ska vi bara låta läget vara som det är i dag? Jag är superfrustrerad över det här, ryter Redar till till SVT-reportern.

Togs bort

Efter inslaget sänts i Rapport finns Redars utbrott inte kvar i den version som ligger i artikeln – även om citatet delvis finns kvar i brödtexten, som dessutom ligger under ”utrikes”, och hela Rapport-sändningen kl 19.30 på söndagen finns inte på SVT Play.