VIDEO: Sparkade och slog oprovocerat kvinna vid bensinmack

592 Shares

I sociala medier har ett videoklipp fått stor spridning som visar hur en man i Norrbotten misshandlar en ung kvinna som sträcker upp händerna i hopp om att mannen ska sluta. I stället fortsätter mannen att mata sparkar och slag mot kvinnan. Enligt den misshandlade kvinnan har de ingen tidigare koppling till varandra. 

Det var klockan 01.47 natten mot söndag som polis larmades till bensinstationen Circle K i Kiruna med anledning av att två personer hade utsatts för misshandel.

Polisen höll förhör med de inblandade parterna och en anmälan upprättades. Enligt uppgifter som framkommit ska kvinnan ha attackerats helt oprovocerat.

Slår och spottar på kvinnan

I ett av videoklippen syns det hur gärningsmannen måttar ett stenhårt slag mot kvinnans huvud. Slaget når dock inte fram när kvinnan backar för att skydda sig.

Strax därefter tar gärningsmannen ett grepp om kvinnan och landar sedan flera slag mot hennes huvud. Han fortsätter därefter att slå när hon ligger utslagen på marken. Slutligen spottar han på henne.

Brottsoffret: ”Okänd människa för oss”

I ett inlägg på Instagram skriver ett av brottsoffren att mannen var ”helgalen”. Vidare uppger hon att mannen är okänd för henne och hennes sällskap och att allt hon gjorde var att försöka lugna ned honom.


Går ut med bild på misstänkt

På tisdagen publicerade medborgarjournalisten Joakim Lamotte videoklippet på Facebook. Han har varit i kontakt med brottsoffret som berättar att hon aldrig tidigare har varit så rädd.

Vidare går Lamotte ut med en bild på misstänkt gärningsman för att varna andra. Den misstänkte ska vara 32 år gammal och hemmahörande i södra Storstockholm.

Varning för kvinnomisshandlare

VARNING FÖR KVINNOMISSHANDLAREI helgen misshandlades en 20-årig tjej av en 32-årig man i Kiruna. Händelsen utreds just nu av polisen och jag har pratat med tjejen som utsattes. Både hon och hennes mamma tycker att det här filmklippet skall spridas och delas för att varna andra kvinnor.Jag har försökt få tag på mannen men han håller sig borta.Dela gärna!______________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: 1233561149Bankgiro: 5431-6872Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Posted by Joakim Lamotte on Tuesday, May 19, 2020

LÄS ÄVEN: Polisen dröjde mer än en timme – kvinna misshandlades till döds i hemmet

authorimage

Tyckte du denna granskning var intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan 1) Swisha: 123 083 3350 2) Fylla i formuläret nedan 👇 eller 3) klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!

592 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.