På lördagseftermiddagen genomfördes en stor demonstration i centrala Stockholm. Omkring tusen demonstranter uppges ha tågat från Tessinparken till statstelevisionens och statsradions lokaler för att uttrycka sitt missnöje mot deras rapportering.

Det är Pierre Tinderfjäll från Frihetsrörelsen som har tagit initiativ till demonstrationen. Arrangören framför att att Sverige vilseleds av de skattefinansierade public service-aktörerna på ett sätt som hotar landets framtid. Detta eftersom att allvarliga problem förtigs eller behandlas osakligt.

LYSSNA: SVT-chef om varför flicktafsargängets bakgrund mörkas – ”Finns ingen relevans”

Vidare kritiseras public service-aktörerna för att inte släppa fram olika perspektiv i ämnen som uppmärksammas. Särskilt när det gäller rapporteringen om Covid19-vaccinernas biverkningar, NATO, migrationen, klimatet och könsfrågor. På arrangörens hemsida står det att läsa:

”Människofientliga ideologier har blivit normen och indoktrinering kring dessa är satt i system för att forma tänkandet hos barn och vuxna. Fria medier och opinionsbildare smutskastas eller stängs ute”

”Avideologisera SVT och SR – bort med extremister som går de internationella finansintressenas ärenden”

LÄS ÄVEN: SR marknadsför maskerad gangster: ”Dö eller döda”

Vid klockan 17 rapporterade frilansjournalisten Christan Peterson att ”tusentals demonstranter” belägrade SVT-huset.

LÄS ÄVEN: Brottsdömd miljöextremist bakom SVT-dokumentär som spred falska påståenden om svenskt skogsbruk