Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt, som kan komma att ersätta Theresa May som ledare för Tory och därmed bli landets premiärminister, kritiseras hårt i sociala medier sedan han nyligen förvandlade UD till en moské i samband med firandet av Ramadan.

Det var den 23 maj som imamen Qari Asim från Leeds moské höll islamisk bön inför utrikesministern på dennes arbetsplats. I ett videoklipp från Bahrains ambassadör i Storbritannien syns Asim be medan utrikesministern och övriga medarbetare ser på, rapporterar Breitbart.

Tidningen Breitbart kontaktade brittiska UD för att diskutera evenemanget. Enligt uppgift ska man ha sökt UD 15 gånger innan man till slut fick en kommentar att det handlar om ett ”internt evenemang för personal i London som önskar skapa sig en bättre förståelse för andra kulturer och sociala frågor som man kan stöta på vid stationering utomlands”.

”Förvandlade UD till en moské”
I sociala medier rasar man över videoklippet på utrikesministerns arbetsplats. En person skriver att brittiska UD förvandlades till en moské medan en annan person påpekar att kristendomen inte välkomnas på samma sätt i muslimernas hemländer, utan tvärtom fördrivs.

”Prova på” hijab
Det är inte första gången som brittiska UD omfamnar islamisk kultur. Förra året bjöd man in till ett evenemang för att ”prova på” hijab i samband med World Hijab Day 2018. Av inbjudan som återges nedan framgår det att ”många finner frihet, respekt och säkerhet genom att bära den” #StrongInHijab”.