Ett gäng bestående av ett tjugotal personer startade ett stort slagsmål utanför en kebabrestaurang i västra Tyskland. Bakgrunden till upploppet uppges vara att kebabköttet var ”för mörkt”.

Det var vid halv nio-tiden på lördagskvällen som polisen mottog larm om ett bråk på Eppinghofer Strasse i staden Mülheim, rapporterar lokaltidningen Der Westen.

https://www.youtube.com/watch?v=p-mMBLUH7VE

Kebabköttet var för mörkt

Bråket uppstod mellan kebabrestaurangens ägare, personal och gäster efter vad som uppges vara ett missnöje med kebabköttets färg som skapat en hotfull diskussion. Enligt den tyska tidningen Bild ska köttet ska ha varit för mörkt.


Nonchalerade coronarestriktioner

I videoklipp kan man även se hur flera personer tar upp tillhyggen som de använder i slagsmålet. Detta samtidigt som Angela Merkels regering uppmanat invånarna att stanna hemma utöver ytterst nödvändiga ärenden.

Vidare har delstaten Nordrhein-Westfalen beslutat att invånarna högst får umgås två och två och att man ska hålla en och en halv meters avstånd till varandra under den pågående coronaepidemin. Om någon bryter mot dessa regler kan personen bötfällas med upp till 25 000 euro (273 000 kronor).

I samband med upploppet fick tre personer, 27, 29 respektive 54 år gamla föras till sjukhus.

https://www.youtube.com/watch?v=EE4JFIULBrA

LÄS ÄVEN: Stort tillslag mot kriminella arabiska klaner i Tyskland – 1 300 poliser deltog

authorimage