På fredagskvällen utbröt skottlossning i ett parkområde i Uppsala. Omkring 20 skott ska ha avlossats. Polisen har en helikopter i luften och har inlett en så kallad särskild händelse. Enligt uppgifter till Samhällsnytt har en gängkriminell individ skjutits i huvudet med automateld. Vi kan visa ett klipp när skjutningen ekar in i en lägenhet.

Det var vid klockan 19 som polisen mottog larm om en misstänkt skottlossning i Gränbyparken i den tidigare lugna universitetsstaden som numera både kommit ifatt och passerat Malmö som den på grund av grov kriminalitet farligaste staden i landet.

LÄS ÄVEN: Uppsala passerar Malmö som farligaste stad

Madeleine Andersson var ute med sin man på hundpromenad när ekot av uppemot 20 skottlossning slog emot henne från närområdet. Det cirkulerar även uppgifter i sociala medier som hävdar att uppemot 40 skott avslossats.

– Det lät som raketer, men jag saknade det efterföljande fyrverkeriljudet. Min man sa att det lät som automatvapen, säger Madeleine till Expressen.

Ytterligare ett vittne berättar att hon cyklade i närheten när skottlossningen utbröt.

– Det lät som fyrverkerier. Allt på samma gång. Jag fick panik och cyklade därifrån så fort jag kunde, berättar hon för Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Samhällsnytt ska fyra maskerade män ha kommit fram och avlossat skotten när brottsoffret stod med vänner i parken.

Skjutningen är ett led i gängkriget mellan det särskilt utsatta området Gottsunda och Gränby. Båda områdena är invandrartäta och har på senare tid uppmärksammats för flera skottlossningar och gängslagsmål.


Polisens avspärrning vid Almqvistgatan. Foto: Faksimil Facebook

Sköts med automateld

Källan berättar att brottsoffret är en 20-årig man med invandrarbakgrund som tillhör Gränbyligan vilka är kända för skjutningar. Han vårdas på intensiven för skott i huvudet med automateld.

Mannen ska vara etablerad i den gängkriminella världen och en hämndaktion befaras vara nära förestående.


Brottsoffret. Foto: Faksimil Instagram

Särskild händelse

Polisregion Mitt har inlett en så kallad särskild händelse, vilket innebär en oförutsedd eller inplanerad händelse som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för och som behöver en speciell organisation och ledning. En helikopter har satts i arbete över området.


Brottsplatsen. Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängslagsmål med tillhyggen i ’utsatt område’ – ”Vågar inte släppa ut sina barn”

authorimage