jallow

Youtube

Inrikes

VIDEO: V-toppen lämnar plenisalen i protest mot SD-anförande

Publicerad 4/21/2023
Annons

Under en frågestund i riksdagen i veckan tog en Ludvig Aspling (SD) upp fenomenet med påstådda flyktingar som semestrar i hemlandet – en fråga som tycktes bli för mycket för en närvarande vänsterpartist.

I sin fråga hänvisade Aspling till uppgifter som nyligen framkom om att skytteltrafiken till länder som Irak, Iran och Somalia – som UD avråder resor till – var omfattande under pandemin, och att resenärerna i fråga med största sannolikhet utgjordes av personer som fått skydd i Sverige under förevändning att det ska ha varit för farligt att bo och leva i respektive hemland.

LÄS ÄVEN: Populärt att flyga till länder migranter ’FLYTT’ ifrån

En bit in i Asplings fråga börjar riksdagsledamoten Malcolm Momodou Jallow (V), även ordförande i civilutskottet, att skaka på huvudet för att sedan resa sig upp och lämna salen.

– Den enda logiska slutsatsen som går att dra, tycker jag, är att den så kallade asylinvandringen till väldigt stor del är ett organiserat bedrägeri. Människor utnyttjar det här systemet av rent ekonomiska skäl. Jag skulle gärna vilja veta vilken slutsats statsministern drar av den här rapporten, frågade Aspling.

Se Momodou Jallows sorti och Ulf Kristerssons (M) svar i videon:

Poserade med terrorflaggor

I oktober rapporterade Samnytt om att Malcolm Momodou Jallow var en av de vänsterpartister som under sommaren väckte uppmärksamhet då dom i Almedalen stod och poserade för ett foto medan de höll upp flaggor för de kurdiska väpnade grupperna PKK, YPG och YPJ.

LÄS ÄVEN: Terrorsympatisör får toppuppdrag i riksdagen

I oktober hävdade han också att Sverige har fått den ”mest auktoritära och rasistiska regeringen någonsin” i landets historia. Samtidigt passade han på att kalla Sverigedemokraterna för ”nazister”.

Men då Samnytt ringde upp V-politikern ville han inte svara på frågor och stå för sitt uttalande.

LÄS ÄVEN: V-topp: ”Det är nazisterna SD som håller i taktpinnen”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
828Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons