Filip Hammar

Faksimil Youtube

Inrikes

Videoinspelning avslöjar Filip Hammars vrålattack mot polisen – ljög i intervjun med Aftonbladet

Publicerad 7/8/2018
Annons

Vrålade mot poliser i samlat trupp. Sedan ljög den medelålders komikern om händelsen i intervju efteråt

Igår avvisades Filip Hammars sällskap från Jimmie Åkessons tal i Almedalen när de började bua ut Sverigedemokraternas partiledare. I Aftonbladets version av nyheten tonade den medelålders komikern sin roll i händelsen ned. Istället låg fokus i nyheten på hans ”vän”. Så här löd rubriken i Aftonbladet: ”Filip Hammars vän buade åt Jimmie Åkesson – fördes bort av polis”.

Efter händelsen uppgav Hammar för Aftonbladet följande:

– En polis kom fram och sa till min kompis att hon inte fick bua, och det räckte för att de skulle ta henne

Samhällsnytt kan idag med hjälp av en videoinspelning från platsen visa det faktiska händelseförloppet – och avslöja Filip Hammars lögn till Aftonbladet. I början av videon syns en kvinna som kräver att få se polismannens namn i en hetsig ton. Polismannen försöker förmå sällskapet att lugna ned sig, men en av männen i gruppen ger kommando:

– Ska vi köra ett bu alla fem då?

Strax därefter går hela sällskapet i samlad vrålattack mot polisen trots tillsägelser. Det syns och hörs tydligt på videon att även Filip Hammar buade tillsammans med andra i gruppen.

Efter det provocerande utfallet blir gruppen avvisad från platsen av polisen. Under avvisningen syns personerna i Hammars sällskap putta mot poliserna och försöka att göra motstånd samtidigt som de skrattar åt dem.

Det framgår tydligt i filmen att sällskapet blir avvisat först efter det nya provocerande utfallet som ser ut att vara mer riktat mot poliserna än mot SD:s ledare. Detta motbevisar Filip Hammars egen beskrivning av händelsen.

– Det känns bara så sorgligt och konstigt på alla sätt och vis, summerade han händelsen i sin intervju till Aftonbladet. Samhällsnytt söker Hammar för en kommentar om de nya omständigheterna i fallet.

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons