Efter att en migrant på ett asylboende i staden Suhl i delstaten Thüringen testades för corona och provsvaret blev positivt sattes samtliga 533 personer i karantän. Detta uppskattades inte av migranterna som startade ett upplopp under vilket man plockade fram IS-flaggor och sedan försökte bryta sig ut.

”Åtgärden, som i coronatider inte verkar ovanlig, väckte tydligen ett raseri hos de asylsökande”, rapporterar tysk media.

Vissa av migranterna reagerade på karantänen genom att starta ett upplopp och hindrade andra migranter att komma in i matsalen för att tvinga fram en hungerstrejk. Vissa ska också ha försökt rymma genom avloppssystemet för att nå en närliggande stad.

Enligt polisens talesperson Wolfgang Nicola samlades migranterna sedan vid huvudingången och hotade med att bränna ned boendet samtidigt som man viftade med IS-flaggor.

50 poliser skickades till platsen för att kväsa upploppet.

Oro för konsekvenserna av ytterligare restriktioner

I en rapport befarar man att kapaciteten hos polis och sjukvårdspersonal inte är tillräckliga för att hålla tillbaka arga migranter som inte vill följa order då ytterligare restriktioner för att stoppa spridningen av coronaviruset införs.

Ifall viruset leder till en omfattande social oro i Tyskland lär landets många migranter spela en stor roll, spår den politiske kommentatorn Dave Blount.

2015 var det upplopp i samma migrantläger efter att en man rivit ur sidor ur en Koran.