Många anställda på Migrationsverket är upprörda över den nya regeringens hårdare asylkrav. Det framgår av kommentarer på myndighetens intranät.

Det är nyhetssajten Exakt24 som tagit del av skärmdumpar från Migrationsverkets intranät, där anställda kommenterat två artiklar som handlar om Tidöavtalets nya direktiv, med bland annat minskad flyktingkvot, skärpta försörjningskrav och fler återkallade uppehållstillstånd.

”*Skakar på huvudet*”, ”Saknar ord” och ”Vill bara gråta”, lyder några av reaktionerna till en artikel. Kommentarerna har gillats av flera andra anställda.

En person, som varit statligt anställd sedan 1980-talet, berättar att han tänker avsluta sin anställning på Migrationsverket i förtid som reaktion på den nya migrationspolitiken. En annan skriver att han tror att fler anställda kommer sluta i protest.

Inte alla

Det är emellertid inte alla som stämmer in i den öppna kritiken mot den nya regeringen och Tidöavtalet.

Flera personer påpekar i kommentarsfälten att de anställda är företrädare för myndigheten och därför skyldiga att ”handla med saklighet och opartiskhet och hålla sina personliga åsikter utanför”.

Andra menar att det är olämpligt att det finns kommentarsfält för att uttrycka personliga åsikter på Migrationsverkets intranät, och att dessa därför bör stängas ned.

Faksimil
Faksimil

LÄS ÄVEN: Våldtäktseritreaner får stanna i Sverige eftersom de är desertörer