Vill du vara säker på att få stanna i Sverige – begå ett terrordåd mot judar

➤ KRÖNIKA  22-årige Feras kom till Sverige som asylsökare från de palestinska territorierna. Eftersom han saknade asylskäl fick han avslag på sin ansökan och uppmanades att lämna riket. Några hinder mot att återvända hem fanns inte enligt Migrationsverket och högre instanser.

Feras, som inte ville resa hem men ändå inte togs i förvar för utvisning med tvångsåtgärder, har nu ordnat så att verkställighetshinder föreligger mot att utvisa honom. Allt han behövde göra för att få stanna i Sverige var att begå ett terrordåd och brandbombsattentat mot en judisk synagoga.

Hovrätten för västra Sverige menar precis som Feras att judar inte är att lita på. Därför kan man inte skicka tillbaka Feras. De lömska israelerna kan tänkas vilja ha lite säkerhetskoll på honom, vilket enligt den svenska domstolen vore att kränka Feras grundläggande mänskliga rättigheter. Man preciserar inte vad det är man konkret misstänker Israel för. Kanske tycker man det är onödigt – hur judarna där borta är vet väl alla ändå redan liksom. Det har ju våra journalister och politiker aldrig försuttit ett tillfälle att berätta.

Den första tiden i Sverige får Feras visserligen tillbringa med att spela TV-spel och lyfta skrot på en fångvårdsanstalt, men därefter är han nästan lika svensk som du och jag, bara han ser till att åka lite tunnelbana med Åsa Romson tills medborgarskapet dimper ned i lådan som ett brev på posten.

Det blir heller inte en särskilt utdragen anstaltsvistelse för Feras. Både tingsrätt och hovrätt såg hans tilltag mer som ett pojkhyss än som det terrordåd och den mordbrand vi ”islamofober” så grovt överdrivet envisas med att försöka få det till. Man dömer därför bara för olaga hot och försök till skadegörelse.

Som före detta fängelekund kan Feras ändå få lite problem med att etablera sig i Sverige efter frigivningen. Vi svenskar har ju så svårt att begripa att man faktiskt efter automatisk tredjedelsrabatt har sonat sitt brott när man TV-spelat klart och skaffat sig lite mer muskler som gäst hos Kriminalvården.

Men, som de vardagsrasister vi är, skulle vi svenskar ändå aldrig anställa eller bli kompis med någon som heter Feras, om han så vore kärnfysiker eller hjärnkirurg. Så en dom för ett terrorbrott hit eller dit spelar inte så stor roll i det stora hela, inte jämfört med den livstidsdom till utanförskap som den svenska folkdomstolen med sina högafflar och facklor kategoriskt dömer alla migranter ohörda till.

Som tur är har politikerna från ”de anständiga partierna” öppnat sina hjärtan och som kompensation för undersåtarnas inskränkthet skapat en rad generösa bidragssystem. Dessa kan Feras under obegränsad tid, kanske fram till pensionen, luta sig mot när de kalla vindarna blåser kring hans liv som utstött ur den exkluderande svenska samhällsgemenskapen.

Säkert kan Feras också få en välförtjänt förtur till en bostad, så kallas utslussningslägenhet, när han muckar från kåken. Han kvalar ju som muslimsk invandrare och brottsdömd in i flera av samhällets mest utsatta och socioekonomiskt marginaliserade grupper, som ett offer för Sveriges ökande klassklyftor och främlingsfientlighet.

Sen är det förstås det där lilla kruxet med Feras brinnande judehat som kan ställa till det för honom. Om han skulle bli provocerad av judarna igen och återfalla i ”försök till skadegörelse”, vilket i så fall vore det svenska samhällets fel, då riskerar han att brutalt och empatilöst förvisas tillbaka till ruta ett – med en ny omgång TV-spel och skrotlyftning, ny utslussningslägenhet och nya socialbidrag. En helt omänsklig Sisyfos-tillvaro, ovärdigt en humanitär stormakt som Sverige.

De judar som hittills har drabbats och i framtiden kan komma att drabbas av Feras framfart får i sammanhanget betraktas som collateral damage och som en grupp som lite har sig själv att skylla. Detta eftersom de envisas med att vilja ha ett eget och demokratiskt land i Mellanöstern där de har sitt ursprung och inte frivilligt låter sig utplånas av omgivande muslimska diktaturstater och teokratier.

Dessutom har de mage att i detta land kalla sin huvudstad för huvudstad. Som tur är har många internationella bojkottinitiativ tagits – nu senast mot Eurovision Song Contest – för att markera mot denna oacceptabla arrogans. Judarna ska veta sin plats. Basta!

Att terrordåd mot judar i vår del av världen är judarnas eget fel fick vi klart besked om av Helena Groll på Sveriges Radio för ett par år sedan i samband med ett annat muslimskt terrordåd mot en synagoga, den gången i Danmark. Israels Sverigeambassadör Isaac Bachmann tog illa upp av beskyllningen men den överreaktionen visar bara att Groll träffade en öm tå och att han kände sig skyldig.

Senare har också Sveriges utrikesminister Margot Wallström klargjort att Israel är en skurkstat som ängar sig åt ”utomrättsliga avrättningar” när man inte vänder andra kinden till mot de palestinska ”frihetskämpar” som hämnas förmenta oförrätter genom att mörda slumpvis utvalda judar på öppen gata. Precis som judar i Sverige är judar i Israel givetvis alla medskyldiga (till vad det nu är) bara i egenskap av sin etniska grupptillhörighet.

De palestinska territorierna, som till stor del styrs av terrorstämplade Hamas och vill utplåna Israel med våld, tycker Wallström och den övriga rödgröna regeringen däremot inte är någon skurkstat. Att erkänna den som en legitim statsbildning var något det första man gjorde efter tillträdet 2014. På så sätt säkrade man runt en halv miljon ”nysvenska” väljare till det här valet, men det är förstås konspiratoriskt, för att inte säga rasistiskt, att tro att det hade något som helst med beslutet att göra.

Vi måste också komma ihåg att Feras inte är någon svensk nazistisk judehatare. Feras har helt legitima skäl att hata judar. Det är rentav en del av hans kultur och något vi måste respektera i det mångkulturella Sverige. I varje fall om vi ska gå efter hur lärare i svenska skolor fått bannor från högre ort när de i klassrummet på lektioner i samhällskunskap och historia inte respekterat Förintelseförnekande invandrarelevers historierevisionism som en alternativ sanning.

Eftersom palestinska barn får lära sig att judar är grisars och apors avkomma, får vi nog också snart skriva om läromedlen i naturorienterande ämnen, NO, så att dessa inte kränker några invandrarelever i deras alternativa biologiuppfattning och DO tvingas gripa in och utverka skadestånd för diskriminering. Myndigheten har ju redan fullt upp att hinna med alla handskakningsärenden.

Feras kan kanske under sin fängelsevistelse också påräkna ekonomisk ersättning från den palestinska myndigheten som den – med bland annat svenska biståndspengar – betalar ut till alla orättfärdigt fängslade ”martyrers” anhöriga.

En öppen fråga är om vi nu får se den svenska vänstern, med ”Palestinagrupperna i Sverige” i spetsen, trava runt utanför fängelseportarna med plakat och slagord som ”Frige Feras”. Kanske kan de uppvakta Amnesty och få Feras klassad som politisk fånge och förmå något obskyrt FN-förbund att fördöma inte bara utvisning utan även inlåsning av Feras som ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Sverige är de oanade möjligheternas land.

Jag går dock händelserna en smula i förväg. Först återstår att se om hovrättens upphävande av utvisningsbeslutet mot Feras står sig – som det är skrivet idag eller efter eventuell prövning i Högsta domstolen. I så fall har vi ett juridiskt prejudikat som skickar en klar och tydlig signal till alla muslimska migranter som ”hotas” av utvisning: Begå ett antisemitiskt terrordåd så får du garanterat stanna i Sverige.

Judar i Sverige görs då i praktiken fredlösa. Men det kanske är helt i sin ordning och inget nytt, utan bara i linje med hur det sedan ett antal decennier redan mer informellt varit.

Det blev ett visst rabalder när Barack Obama för några år sedan ansåg sig nödsakad att skicka hit ett särskilt sändebud för att ingripa mot den invandrade antisemitismen i Malmö, sanktionerad av det socialdemokratiska kommunstyret. Det behöver vi åtminstone inte bekymra oss om idag – skulle Donald Trump få för sig att göra något liknande kan vi bara ignorera det. Han är ju i motsats till sin föregångare inte demokratiskt vald utan tillsatt med ryska valpåverkansoperationer och dessutom förklarad sinnessjuk på distans av psykologer.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.