Arkivbild.

Arkivbild.

Inrikes

Vilt slagsmål när avstängd läkare försökte ta sig in på vårdcentral i Stockholm

Publicerad 2/6/2018
Annons

Ett vilt slagsmål bröt ut på en vårdcentral i Stockholms­förorten Skärholmen idag på morgonen efter att en läkare som tidigare jobbat på mottagningen försökte ta sig in på den med våld i sällskap med sina bröder.

Polisen får larm från Skärholmenhälsan, en privat vårdcentral som erbjuder vård på uppdrag från Stockholms läns landsting, klockan 08:11. Vilt tumult har då brutit ut inne på vårdcentralen.

– Där har en person som uppges vara läkare haft tillgång till en lokal som han inte ska ha tillgång till längre, berättar polisens presstalesman Sven-Erik Ohlsson för Samhällsnytt.

– Han har kommit dit tillsammans med fyra andra personer. Det har blivit tumult, fortsätter han.

Vårdpersonalen hamnar i slagsmål med de fem personerna. Tillhyggen används i slagsmålet, enligt Ohlson eventuellt en kniv. Två ur personalen och en av inkräktarna skadas i slagsmålet.

Polisen griper de fem bråkmakarna när de kommer till platsen. En person, en av inkräktarna, får föras till sjukhus för vård med en huvudskada.

– Brottsrubriceringen är grov misshandel sedan får man reda ut vem som gjort vad, säger Sven-Erik Ohlsson.

Personal i krismöte

Haitham Aldaher är barnläkare och ägare av Skärholmenhälsan. Han säger till Samhällsnytt att den läkare som gick till attack tidigare arbetat på vårdcentralen.

– Det är en läkare som anfallit och hans bröder, säger han.

Och han har jobbat hos er tidigare?

– Ja, han har varit hos oss tillfälligt.

Aldaher vill inte berätta om bakgrunden till slagsmålet eller varför läkaren inte längre får arbeta kvar på Skärholmenhälsan.

– Det är en lång historia och jag orkar inte sammanfatta den, säger han.

Därefter ursäktar sig Haitham Aldaher och säger att hans personal väntar eftersom man ska hålla krismöte med anledning av attacken.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons