Screenshot 2019-08-15 at 08.53.48

Zachary Vorhies. Foto: project Veritas.

InrikesUtrikes

Visselblåsare från Google: ”företaget underminerar hela det demokratiska systemet”

Publicerad 8/15/2019
Annons

En Google-ingenjör gick igår ut offentligt för att berätta hur IT-jätten på en massiv skala underminerar hela det demokratiska systemet. Bland annat svartlistar Google vissa nyhetssidor och har en ”redaktionell agenda”. Visselblåsaren Zachary Vorhies talade med Project Veritas efter att han hävdade att företaget ringde polisen i San Francisco för att utföra en ”hälsokoll” på honom när det uppdagades att han läckt filerna om företaget.

Av de hundratals dokument som Vorhies läckte till Project Veritas finns ett dokument kallat ”news black list site for Google Now”, vilket hävdas visa en lista med webbsidor som Google har satt restriktioner på.

Det inkluderar namnen på en rad konservativa nyhetssidor såsom The National Enquirer och Infowars.

Även engelska Daily Mail rapporterar om den sensationella läckan.

Vorhies säger att företagets agerande är ”minst hyckleri och i värsta fall mened” efter att VD:n Sundar Pichai vittnat inför kongressen att de inte främjar vänstervinklade, Demokratiska (det amerikanska partiet, red.anmärkning) nyheter framför mer konservativa källor.

”Hela demokratiska systemet hotat”
Insidern sa att han är rädd för att ”hela det demokratiska systemet kommer vara äventyrat för alltid av detta företag, som lovat det amerikanska folket att det ”inte skulle göra något ont”.

Jag gav dokumenten som jag samlat ihop i över ett år till Project Veritas. Anledningen till varför jag samlade dessa dokument var för att jag såg något mörkt och skamligt som föregick på företaget och insåg att de inte bara kommer manipulera valen, men att använda den manipulationen för att i praktiken störta USA.

Efter att dokumenten publicerats fick Vorhies ett brev från Google som innehöll flera krav. Vorhies sa till Project Veritas att han åtlydde kraven, vilka inkluderade ett krav på alla interna dokument han personligen tagit. Han skickade även dessa till amerikanska justitiedepartementets ”antitrust”-avdelning.

Blev hotad
Efter att ha blivit identifierad av ett anonymt konto (som Vorhies tror tillhör en Google-anställd) som en ”läcka”, kom polisen till hans bostad i Kalifornien. Enligt Vorhies ska polisen i San Francisco fått ett telefonsamtal från Google som resulterade i en ”hälsokoll”.

LÄS ÄVEN: Trump höll konferens om yttrandefrihet på sociala medier

Vorhies beskriver händelsen, som delvis filmades, för Project Veritas:

Polisen kom in genom porten och de började banka på min dörr…sen beslöt sig polisen för att kalla in förstärkningar. De kallade in FBI, de kallade in SWAT-styrkor. Och de kallade in bombgruppen.

Detta är hur Google försöker skrämma deras anställda som avviker [go rougue].

Delar av incidenten finns på video och polisen ska enligt Project Veritas ha bekräftat att de fick ett samtal om att göra en ”mental hälsokoll” på Vorhies adress den dagen.

Hoten ska dock inte ha hjälpt, för efteråt beslutade Vorhies sig för att offentligt gå ut med att han låg bakom läckan och berättade i en intervju med Project Veritas vad som egentligen försiggår på Google:¨

denna sajt kan man se polisingripande i videoform, cirka 10.56 in i videon.

Hoppas fler ska gå ut offentligt
Vorhies sa till Project Veritas att han hoppas att fler insiders ska gå ut offentligt och berätta om de stora IT-jättarnas övergrepp.

Mitt budskap till de som tvekar är att jag släppte dokumenten. De kan gå dit, de kan se allt vad Google gör och då kan de se skalan på det. För jag tror att det är många ingenjörer som kan ana att något är fel, men de förstår inte den kolossala skalan det är på.

Och till de människorna säger jag; titta på dokumenten, ta pulsen på amerika och se vad som håller på att hända och gå ut och berätta för världen vad ni redan vet är sant.

LÄS ÄVEN: Google-chef erkänner inför dold kamera – ska förhindra att Trump vinner igen

Företaget är enligt the Guardian numera under ”antitrust”-utredning, som undersöker om denna IT-jätte, liksom andra, har för mycket makt. Finner utredningen att så är fallet kan företaget styckas upp.

Nedan finns ni en längre intervju som Project Veritas gjorde med Vorhies:

LÄS ÄVEN: Professor: Google manipulerade upp till tio miljoner att rösta på Hillary Clinton

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons