Faksimil Twitter

Utrikes

Vit småbarnsmor avrättad av Black Lives Matter-mobb

Publicerad 7/12/2020
Annons

En ung småbarnsmor har skjutits till döds av ett gäng tillhörande den rasisdentitära rörelsen Black Lives Matter. Detta efter hon sagt ”all lives matter”. Jessica Doty Whitaker mördades i Indianapolis tidigt den 5 juli, endast 24-år gammal. Hon var förlovad och efterlämnar fästman och en 3-årig son.

Whitaker och hennes fästman, Jose Ramirez, promenerade längs Canal Court klockan tre på natten, efter att ha firat USA:s nationaldag, när de möttes av en grupp Black Lives Matter-demonstranter. Gruppen bestod av fyra män och en kvinna.

– BLM-anhängare hade gått förbi henne och hennes fästman och skanderat ”Black Lives Matter”, till vilket Jessica svarade att ”all lives matter”, berättar Whitakers far, Robert Doty, för The Gateway Pundit.

En man i gruppen ska då ha tagit fram ett skjutvapen, varpå Ramirez tog fram sin egen pistol och paret kunde lämna platsen. Men bara någon minut senare sköts Whitaker ihjäl.

– De gick uppför backen och vi trodde att de lämnat platsen men de hade lagt sig i bakhåll på St Claire och väntade på att vi skulle komma in under bron. Det var där hon sköts, säger Ramirez.

– Jag höll om henne när det hände. Hon föll bara. Jag vände mig om och öppnade eld också. Det var bara en reaktion. Jag såg ingen och har förhoppningsvis inte träffat någon, berättar Ramirez.

Gärningsmännen fortfarande på fri fot

Polisen anlände cirka 40 minuter senare, då var Whitaker ännu vid liv. Hon fördes omedelbart till sjukhus men avled där av sina skador. Enligt uppgift hade hon träffats av tre kulor, två i benen och ett i huvudet. Enligt NDT är detta den tredje skjutningen på en vecka längs med kanalen och den andra med dödlig utgång.

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot och polisen söker vittnen. Övervakningskameror i området visar att ett flertal människor var i rörelse i området vid tidpunkten för mordet, skriver RTV6.

Fästmannen säger att det svåraste med det hela är att förklara för Whitakers treåriga son att mamma aldrig kommer tillbaka.

– Det är svårt att berätta för honom att hans mamma är i himlen och om han vill prata med henne måste han titta upp för att säga: ”Jag älskar dig mamma”, säger Ramirez.

Ignoreras av gammelmedia

Händelsen har i stort ignorerats av amerikansk nyhetsmedia, i synnerhet den med nationell räckvidd, något som upprört många. På Facebook kritiseras media för att de inte rapporterat om fallet och man undrar om det beror på att BLM var involverat och att offret är en vit kvinna.

En insamling har startats på GoFundMe till förmån för Whitakers son samt för att bekosta hans mammas begravning. I skrivande stund har strax över 14 000 dollar donerats.

authorimage

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons