I ett utskick från en av Vita husets kommunikationschefer upphöjs vice president Kamala Harris till en position där hon skulle vara inblandad i allt som har med Vita huset och president Joe Bidens administration att göra.

Redan långt innan det amerikanska presidentvalet i fjol spekulerades det i att Kamala Harris var den som verkligen skulle ha makten ifall Joe Biden vann och att Biden på grund av sin hälsa mest skulle fungera som en front.

LÄS ÄVEN: CNN: Kamala Harris blir president när Joe Biden ’stiger åt sidan’

Efter utskicket ändrade departementen sina beskrivningar liksom Vita husets officiella konton.

Varken under Trumps eller Obamas presidentskap gjordes något liknande.

Enligt Richard Grenell, före detta tillförordnad nationell underrättelsechef, visar ändringen mindre än 60 dagar efter att den nya administrationen installerats att Joe Biden redan nu kämpar med presidentskapet och att det är en signal om att han inte kan göra jobbet själv.

Harris ska också ha genomfört flera samtal med världsledare själv utan Biden närvarande.

LÄS ÄVEN: Biden: ”Kommer vi inte överens lämnar jag över presidentskapet till Harris”

Sedan Biden tillträdde som president har han inte gett en enda pressträff, men ska enligt uppgifter göra det på torsdagen – den 64:e dagen av sitt presidentskap, det längsta antalet dagar en president låtit medierna vänta i modern tid. Som jämförelse höll Trump sin första pressträff 27 dagar in i sitt presidentskap.