I torsdags framträdde Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre för att meddela en viktig nyhet: Majoriteten av Biden-administrationen tillhör nu kvinnor och minoritetsgrupper som svarta och HBTQ-personer.

Jean-Pierre poängterade också att presidenten sätter en stor stolthet i att tillsättandet av hans administration haft så stort fokus på hudfärg, kön och sexuell läggning. Summit News rapporterar emellertid att kritiken på Twitter är hård och flera personer ställer sig frågan om inte de anställdas kompetens borde vara viktigare.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Ifrågasätter varför ovaccinerade migranter släpps in men inte tennisstjärnor

Kritik har också uppstått med anledning av en kommentar som Jean-Pierre fällde avseende tillsättning av styrelsen till landets centralbank, Federal Reserve (FED). Pressekreteraren fick en fråga från en reporter som gällde i vilken utsträckning hudfärg, kön och sexuell läggning kommer att vara betydelsefullt vid tillsättningen. På denna fråga svarade presstalespersonen utan omsvep att detta kommer att vara ytterst betydelsefullt för hur Bidens regering hanterar tillsättningen

LÄS ÄVEN: Trump attackerade ’genusideologikulten’ under kampanjmöte

FED som institution har ansvar för att bedriva landets penningpolitik, något som får konsekvenser för inflation, börsen och andra aspekter av USA:s ekonomi. I förlängningen får FED:s beslut även globala konsekvenser. Ett flertal personer, däribland Twitters huvudägare Elon Musk, frågar sig därför om inte kunskap om nationalekonomi borde vara viktigare än könstillhörighet?

Fox News rapporterar att Jean-Pierre bekräftat regeringen Bidens ambition att ”mångfald” ska vara betydelsefullt vid tillsättning av alla höga offentliga ämbeten.