I ett tal som Joe Biden höll i Polens huvudstad Warszava på lördagen sade han att Vladimir Putin ”inte kan sitta kvar vid makten”. Nu har Kreml svarat i ett uttalande – och Ryssland har attackerat ett nytt mål i Ukraina.

Kremls talesperson Dmitrij Peskov påpekar att det är det ryska folket som väljer Rysslands president, rapporterar Reuters.

– Det är inte upp till Biden att bestämma, säger Kremls pressekreterare Dmitry Peskov.

Kort efter Bidens uttalande gick Vita Huset ut och rättade presidenten – detta för andra gången det senaste dygnet. Där meddelade de att president Biden ”inte uppmanar till regimskifte i Ryssland”.

Biden ska enligt Vita Huset ha menat att ”Putin inte kan tillåtas utöva makt över sina grannländer”.

I den första rättelsen fick Vita Huset klargöra att amerikanska trupper inte skulle skickas till Ukraina efter att Biden i ett uttalande hade insinuerat att så skulle ske.

Ny attack i Ukraina tros vara hälsning till Biden

På lördagen slog ryska missiler ner i den ukrainska staden Lviv precis före Biden höll sitt tal i Warszava. Detta tros vara ett ryskt meddelande till Biden.

Ryska representanter har även legat i ordkrig med Joe Biden under veckans gång. Biden har kallat Putin ”krigsförbrytare” och ”mordisk diktator” vilket ryska representanter besvarat med påståenden om att Biden ska ha Alzheimers sjukdom.