biden putin

Joe Biden och Vladimir Putin. Foto t.v: Gage Skidmore

Utrikes

Vita Huset tvingades rätta Biden – flera gånger samma dygn

Publicerad 3/28/2022
Annons

I ett tal som Joe Biden höll i Polens huvudstad Warszava på lördagen sade han att Vladimir Putin ”inte kan sitta kvar vid makten”. Nu har Kreml svarat i ett uttalande– och Ryssland har attackerat ett nytt mål i Ukraina.

Kremls talesperson Dmitrij Peskov påpekar att det är det ryska folket som väljer Rysslands president, rapporterar Reuters.

– Det är inte upp till Biden att bestämma, säger Kremls pressekreterare Dmitry Peskov.

Kort efter Bidens uttalande gick Vita Huset ut och rättade presidenten – detta för andra gången det senaste dygnet. Där meddelade de att president Biden ”inte uppmanar till regimskifte i Ryssland”.

Biden ska enligt Vita Huset ha menat att ”Putin inte kan tillåtas utöva makt över sina grannländer”.

I den första rättelsen fick Vita Huset klargöra att amerikanska trupper inte skulle skickas till Ukraina efter att Biden i ett uttalande hade insinuerat att så skulle ske.

Ny attack i Ukraina tros vara hälsning till Biden

På lördagen slog ryska missiler ner i den ukrainska staden Lviv precis före Biden höll sitt tal i Warszava. Detta tros vara ett ryskt meddelande till Biden.

Ryska representanter har även legat i ordkrig med Joe Biden under veckans gång. Biden har kallat Putin ”krigsförbrytare” och ”mordisk diktator” vilket ryska representanter besvarat med påståenden om att Biden ska ha Alzheimers sjukdom.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
867Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons