Familjen Biden, med president Joe Bidens son Hunter Biden i spetsen, skrämde människor att inte bråka juridiskt med dem. Det vittnade Devon Archer, en före detta medarbetare till familjen, om i sitt kongressförhör.

På torsdagen släppte republikanerna i representanthuset den fullständiga utskriften av Devon Archers vittnesmål inför tillsynspanelen, som innehöll den mest detaljerade redogörelsen hittills om några av de sätt som den yngre Biden sägs ha använt sitt efternamn för att göra affärer.

LÄS ÄVEN: Hunter Biden erkänner flera brott – slipper fängelse

Archer, som vittnade om att Hunter Biden inkluderade dåvarande vicepresidenten Joe Biden på högtalartelefonen mer än 20 gånger med affärskollegor för att sälja ”varumärket”, sa också att familjen skrämde människor till att inte juridiskt undersöka familjens affärsaktiviteter.

2014 gick både Devon Archer och Hunter Biden med i styrelsen för Burisma, ett ukrainskt energibolag som var under utredning för brott. Burisma betalade Hunter Biden 83 000 dollar i månaden för styrelsejobbet. Enligt Archer var skälet till att Hunter Biden hade platsen i Burisma Holdings styrelse ”varumärket” Biden.

Sparkad åklagare

Archer vittnade också om att i december 2015 satte medgrundaren av Burisma, Mykola Zlochevsky, och chefen Vadym Pozharski press på Hunter Biden för att få hjälp från Washington angående den ukrainske åklagaren Viktor Shokin, som utredde företaget för korruption.

2018 skröt Joe Biden om att Shokin sparkats tre år tidigare under ett officiellt besök i Ukraina.

Archer sa att Hunter Biden tillsammans med Zlochevsky och Pozharski ”ringde DC” för att tala om den rättsliga situationen. Biden, Zlochevsky och Pozharski gick iväg för att ta samtalet.

LÄS ÄVEN: New York Times medger – storyn om Hunter Bidens laptop var inte fake news

Tidigare har Breitbart rapporterat att Archers vittnesmål gav bevis som implicerade Joe Biden i ett upplägg med mutor där ett utländskt företag betalade Hunter Biden i utbyte för användningen av Bidens ”varumärke”.