I sociala medier möter Vestmanlands Läns Tidning (VLT) hård kritik efter att ha rapporterat om uppsatta banderoller om en ”mördad skinnskalle”.

Det var på måndagen som VLT uppgav att de mottagit flera samtal från Västeråsbor som var upprörda över ”banderoller med högerextremistiska undertoner” på flera platser.

Banderollerna var en del i den årliga minnesdagen för den då 17-årige Daniel Wretström som knivmördades den 9 december år 2000 i Salem söder om Stockholm. VLT rapporterar att det högerextremistiska budskapet handlar om ”forntida runsymboler” kombinerade med texten: ”Vi glömmer aldrig Daniel Wretström” vilket har fått ”många att ringa till polisen”.

Senare på måndagen påträffade polisen fyra personer som de misstänker har satt upp banderollerna utan tillåtelse. VLT uppger att deras banderoller togs i beslag.

Tidningen möter hård kritik

I sociala medier är det flera som uttrycker kritik mot VLT:s sätt att rapportera om händelsen. En person upplever att det är skillnad på människor när ”mördade Adidasriddare får snyftreportage och långa tirader om hur fina killar de minsann varit” medan mördade Daniel Wretström avhumaniseras med orden ”mördad skinnskalle”.