XC90 bilar bil Volvo

Volvo XC90 Armoured. Foto: Volvo Cars

Inrikes

Volvo möter ökande efterfrågan på armerade bilar i Europa

Publicerad 6/26/2019
Annons

På onsdagen meddelade Volvo Cars att man lanserar armerade bilar för att tillgodose en ökande efterfrågan bland kunderna. Biltillverkaren riktar inte bara in sig på personer med högt skyddsbehov utan har nu även privatpersoner i Europa som målgrupp.

Enligt Volvo finns det idag en växande global marknad för armerade bilar. Därför har man nu lanserat Volvo XC90 Armoured för att kunna tillhandahålla fordon med hög personlig säkerhet.

LÄS ÄVEN: Tillverkare av skottsäkert glas vinnare på kriminaliteten: ”Det har hänt något i samhället”

Med lanseringen av Volvo XC90 Armoured som har 360 graders ballistiskt skydd samt omfattande sprängskydd tar Volvo Cars ett steg till som tillverkare av armerade bilar. Totalt adderar armeringen 1 400 kilo till bilens vikt, vilket ska ge passagerare det skydd som behövs för att färdas tryggt och bekvämt med hög personlig säkerhet.

– För att möta de mycket högt ställda önskemålen om skydd har vi utvecklat en mängd unika tillval för kunderna, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Cars Special Vehicles.

Volvo XC90 Armoured finns nu för beställning och den första kundleveransen kan göras i slutet av 2019.


Glasets tjocklek kan vara upp till 50 millimeter.


Armeringen av höghållfast stål har en tjocklek på tio millimeter.

Lättarmerade bilar för privatpersoner
I pressmeddelandet skriver Volvo även att man lanserar ytterligare en armerad version av XC90 som riktar sig mot privatpersoner och företag i som önskar en bil med en högre säkerhetsnivå utifrån en geografisk risk. Det framgår att lanseringen är riktad mot fordonsmarknaden i Europa och Latinamerika.

Dessa bilar kommer att ha ett lättare skydd där vikten ökar med 250 kilo. Planerad säljstart blir i början av nästa år.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons