Wolodarski ska ha försökt få Sanandaji sparkad från jobbet efter kritik mot DN-artikel

Delningar

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski är i nytt blåsväder. Efter att tidningen fått kritik från nationalekonomen Tino Sanandaji för en falsk nyhet ska Wolodarski personligen ha uppvaktat Sanandajis chef på Institutet för Näringslivsforskning och antytt att DN skulle svartmåla institutet om man inte gjorde sig av med Sanandaji.

Upprinnelsen är en uppmärksammad fake news-anklagad artikel som Dagens Nyheter publicerade 2014 där man felaktigt påstod att Sandvikens kommun tjänar en halv miljard på att ta emot invandrare. Artikeln ligger fortfarande fyra år senare kvar endast kompletterad med en kort fotnot om att den rapport som DN stödjer påståendena på ”utsatts för hård kritik”. Att även DN fått svidande kritik för sin publicering framgår inte.

Sanandaji berättar nu om efterspelet kring DN-artikeln och hans kritik mot den. I stället för att rätta de grova faktafelen ska tidningens chefredaktör ha satt igång att ”frenetiskt” skicka sms till Sanandajis chef Magnus Henrekssn, VD för Institutet för Näringslivsforskning.

Syftet med sms:andet ska ha varit att försöka förmå Henrekson att göra sig av med Sanandaji. Om så inte skedde antydde Wolodarski att han skulle ge institutet dåligt rykte genom negativ publicitet i DN. Henrekson föll inte till föga för hotelserna och historien kom inte till allmänhetens kännedom förrän Sanandaji nyligen skrev om det på sin Facebook-sida.

Wolodarski erkänner på Twitter, på en fråga från den tidigare SR-journalisten, numera på Kvartal, Jörgen Huitfeldt, att han varit i kontakt med Henrekson så som Sanandaji påstår. Han hävdar dock att han inte sagt något som han ”behöver skämmas för”. Det är oklart vad det mer konkret innebär.

Henrekson har inte velat kommentera vad som utspelade sig i ”det privata samtalet” med Wolodarski men betonar samtidigt att vare sig DN eller någon annan har kunnat visa att Sanandaji haft fel i sin kritik mot den aktuella DN-artikeln och den bakomliggande PEW-rapporten, skriver NyheterIdag.

Wolodarski vidgår i samma tweet att han har ”en mycket nära relation” till Henrekson, vilket ger honom informella möjligheter att påverka denne. Hur lämpligt det är att en ledande publicist försöker utnyttja personliga kontakter på det sättet, är emellertid inget som DN:s chefredaktör kommenterar.

Däremot riktar Woldarski svepande kritik mot de som uppmärksammat Sanandajis Facebook-inlägg, kallar det för ”absurt” att de ”okritiskt sprider detta” och antyder indirekt att Sanandaji ljuger.

En av dem är tidigare nämnda Jörgen Huitfeldt som kommenterat saken på följande sätt:

”Detta vittnesmål från nationalekonomen Tino Sanandaji är intressant. Om inte annat som exempel på hur olika maktsfärer i samhället (i detta fall DN:s chefred) informellt försöker styra det offentliga samtalet”.

Även SR P1 Medierna uppmärksammade DN-artikeln i samband med att den publicerades och gav Sanandaji utrymme att formulera kritik mot publiceringen. Även detta uppges Wolodarski ha ondgjort sig över bakom kulisserna i kontakter med Public Service-bolaget.

Wolodarski har blockerat Samhällsnytts medarbetare på Twitter och svarar heller inte på frågor från oss via telefon eller mejl.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

289 KOMMENTARER

 1. Allvarligt talat, på vems uppdrag handlar han. Han själv har en förmåga att göra sig osynlig så fort han känner att han blivit avslöjad.

 2. Wolodarski tiger barrikaderad bakom tunga portar på DN-huset. Att stå för sin agenda klarar han inte!

 3. Sossetidningen DN har inga nyheter, bara åsikter och tyckanden.
  Jag blev erbjuden en månad gratis med skräpet, Nej Tack.

 4. Jag jämnställer Wolodarski med mögel. Ironin ligger tungt när dom snyftbölar om att något fyllo suttit och e-mejlat hot till deras journalister, men är dom så mycket bättre själva?

 5. Korruptionen inom media är en sanning, de avslöjas gång på gång. Det händer inget dock, bara folk får veta så.

 6. Wolodarski & Reinfeldt terroriserade landet ihop i åtta år. Dessa psykopater förvandlade tillsammans landet till oigenkännlighet. Dessa åtta år är de värsta åren i modern svensk historia.

 7. Jag är väldigt bra påläst, nästintill beläst gällande beteendepsykologi.
  Tycker hela Wolodarskis beteende tyder på att han har personlighetsstörningar. Jag skulle vilja påstå att han är psykopat.

  Psykopater är inte som många tror någon sinnesrubbad galning, utan snarare
  kall, beräknande och medveten om sin störning. Det gör att dom utan problem under ytan kan framstå som helt normala och dessutom utan problem behålla ett yrkesutövande på högre nivå.

 8. Låt oss starta en rörelse med ett enda mål att få Peter Wolodarski sparkad från DN.
  Wolodarski bevisar det gamla ordspråket ”ett ruttet äpple kan förstöra en hel korg”

  Löfven gillar att prata om ”obehörig utländsk påverkan”….Stefan ..möt Peter W. !!

 9. Gillar bilden som SN valt av Wolodarski!
  Han ser lite lagom fanatisk och utvecklingsstörd ut.
  🙂

 10. DN var först en tidning som krävde hela bordet att försöka läsa.
  Så kom Wolodarski och gjorde den ännu mer oläsbar.

  • Det är sant. Om man försökte läsa DN på bussen kunde inte busschauffören använda backspegeln. Men tidningen var mycket bättre på den tiden.

 11. Peter Wolodarskis inställning och uppförande skadar allvarligt DN. Ansvariga för DN ska självklart ta sitt ansvar och avskeda olämpliga Wolodarski, ju förr desto bättre. Förvånansvärt att Peter Wolodarski inte fått sparken tidigare.

 12. Tänk om Wolodarski kunde falla som nästa lögnare! DN har ju fallit oavbrutet sen han tillträdde. Man slumpar ut DN till universitetsstudenter med 95% rabatt. Naturligtvis vill man med lögner sätta sin agenda till dessa, men det verkar inte vara särskilt intressant ens när man får skiten gratis (nästan). Jag kommer även ihåg rapporten ”OECD och invandringens ekonomi”, där man ansåg att invandringen var lönsam, enl flera tidningar. Felet var att man (medvetet) läst fel kolumn. Den var inte lönsam.
  Dessa [email protected] lögnare måste bort nu. Denne verkar dessutom fascistiskt lagd med DN:s ”frysbox-historia” som påminnelse.

 13. ”Wolodarski har blockerat Samhällsnytts medarbetare på Twitter och svarar heller inte på frågor från oss via telefon eller mejl.”
  Detta bevisar att Samhällsnytt gör nytta och Wolodarski inte har så mycket under fötterna. Om DN skall fortsätta som en ”ledande” tidning skall han med det snaraste avskedas.

 14. Expressen tillåts numera skriva om missförhållandena i Sverige, samtidigt som Wolodarski manipulerar i syfte att dölja vetenskapligt grundad kritik.

  Expressen och DN ägs båda av Bonnier. Gissningsvis blir det Wolodarski som får sparken. Bonnier är ett affärsdrivande företag och läsare betalar inte för lögner.

  • Kanske är Wolodarski en nyttig idiot i Bonnierkoncernens finansiella spel. Kom ihåg att Bonnier varit i mediabranschen i generationer och jag tror de lärt sig hur de skall agera för att kunna maximera sin profit

 15. Det pågår en strid mellan sanningen och lögnen i detta land. Där alla medel är tillåtna från etablissemanget. Jag är inte förvånad. Kanske lite anmärkningsvärt eftersom Sanandaij inte är sverigedemokrat. Men ändå inte böjer sig för propagandisterna på DNs redaktion. Kära Wolodarski. Sluta med politiken och gör en tidning värd att prenumerera. Det enda tricket är att vara objektiv och sanningsenlig. Till och med min katt förstod ju att Sandviken inte skulle gå plus på invandringen.

 16. Vilken simpel ynklig liten skit, denna karrikatyr av en falsk inställsam varelse som han är denna lilla skit, som åkt på en räkmacka genom livet, då han slickat det makthavande PK-patrasket i arslet utan det minsta uppehåll. Att denna ynkliga varelse som hjälpt till och splittrat Sverige fortfarande inte fått känna av det djupa förakt han förtjänar är för mig en gåta, han tillhör för mitt vidkommande dom ynkliga varelser som jag betraktar som landsförädare, och borde som en sådan få det straff han förtjänar. Jag mår faktiskt fysiskt illa när jag ser nunan på denna lilla självgoda fjant, som tyvärr inte än fått känna på svenska folkets vrede, ty än har inte svensken riktigt förstått hur grundlurade dom blivit av denne tunge företrädare för globalisterna och övrigt PK-patrask. Föraktet för denna sorts varelse är för mig gränslöst !

 17. DN får väl ses som en tidning på lätt svenska alltså så lätt att den
  blir obegriplig för en normalt funtad person .

 18. Sossarna och moderaterna backar, medan SD går frammåt. Det finns snart ingen som skyddar Wolodarski och hans lögner.

 19. Citat: ”Han hävdar dock att han inte sagt något som han ”behöver skämmas för”. Det är oklart vad det mer konkret innebär.

  Det är inte alls oklart. Det innebär bara att Wolodarski inte har vett att skämmas för någonting.

  • Det går inte. Men om alla skulle ’bekänna färg’ så vore det i vart fall transparent. Tjänstemannaansvar hade varit bra. Vi har så korrupta journalister i Sverige.

  • FI, VP och sossarna går till val på högre skatter. Vilket kommer drabba vanliga jobbare och företagare mest. De som inte bidrar får det bättre.

   • En stor pott med gemensamma pengar är nam-nam för folk flest. Tyvärr får de som betalat in till systemet inte betalt tillbaka när de behöver. En vanlig svensk kan bli utförsäkrad utan några möjligheter till inkomst (dvs. svältdöd/hemlöshet och/eller andra mer eller mindre ruskiga sätt att dö på). Den ”agendasättande” (ingen nämnd, ingen glömd) med vänner får rikligt med pengar till sina tidningar vilket är en förutsättning för fortsatt indoktrinering av beslutsfattare i nyckelpositioner. Oavsett vad du än röstar på i valet kan du räkna med att dina skattepengar fortsätter göda dessa och andra. Du förväntas däremot betala kalaset genom att arbeta vidare i din saltgruva (70 – 90 % i skatt på inkomst av lön – hälften osynligt) tills du inte orkar längre… Pensionsålder 75 år (eller vad sa Reinfeldt nu igen?)

 20. Tidningar i det här landet behöver inte oroa sig för att marknadsanpassa sig. För de lever i ett kommunistiskt system (planekonomi/presstöd) där man ändå får betalt. Vilken skit man än skriver. Därför har redaktörer, journalister en brännlampa i arslet att slicka makten i röven för försörjningen och skriva skit om de som är emot regeringen/presstödet. Sanningen kommer därför i andra hand. Därför tappar de läsare.

 21. Hohoho! Wolodarski ser ut som det däringa nättrollet med det stora grinet. Få se vem som skrattar bäst…

 22. Den enda nyttan Woloslarski eventuellt kan göra i livet är att lägga sig på grillen till förtjusning för Kannibalerna.

  • Är detta vad Samnytt erbjuder . Kom med konstruktiv kritik vilket är enkelt betr. DN .
   Men detta påhopp slår bara tillbaka på TrainBrain
   Jag är ingen vän av DN alltsedan Bratt -Geijer affären
   Men denna typ av påhopp är billig liknar Özz Nujen

 23. Finns inte en chans att Wolodarsky skulle lyckas med att få Sandanadji sparkad. Sånt inflytande har inte den lille spröde juden.

 24. Wolodarskis föräldrar flydde från den socialistiska diktaturens antisemitism och förtryck, och så uppför han sig så här! Motbjudande.

 25. Wolodarski visar här ”maktens” fula tryne; desperationen börjar mer och mer lysa igenom. För att obestritt kunna styra ”nyheter” till sin egen agenda börjar alternativa media nu komma fram med obehagliga (för honom och hans anhang) sanningar. Det är svårt att baka när man inte har rent mjöl i påsen…

 26. Paniken lägrar sig hos PK. Ingenting är heligt, de skjuter först och tänker sen. Och allt slår mot dem själva för nu börjar äntligen folket att tänka. Jag tror inte att någon kan stoppa det som nu är på gång med den massiva uppgången för SD tillsammans med katastrofen för S. Vi kommer att skåda ett annat politiskt landskap i Sverige efter valet.

  • Ja så kallade ”journalister” i Sverige anser ju att forskning är underordnad deras politiska aktivism.

 27. Att producera rena lögner om att massinvandringen är en enormt lönsam affär är så sjukt att förtroendet för DN aldrig kan repareras.

 28. Man får förutsätta att DN tillhör de ”antidemokratiska krafter” som regeringen anser ska bekämpas.

 29. Har följt Woladarski från debuten i media där han var lysande. Numer verkar han tappat det mesta däribland sin skärpa. Att köra med vänstertugg blandat med fake News är inte så originellt längre. CNN kan vara ett bra exempel på vad som händer när man kör ett sånt koncept för långt.

 30. Om piprensaren Wolodarski skulle attackera mig och försöka få mig sparkad så skulle han inte få en lugn stund mer i livet.
  Fattar inte varför folk tillåter dessa journalister och chefredaktör sparka på folk utan att nån reagerar.
  Jag blev hotad av en journalist en gång och sökte upp henne och hennes familj och berättade för dom vad som skulle hända om dom inte backade, efter det hörde jag inget mer från henne och innehållet om mig raderades.

  • Det är så man måste göra! Det är så alla har gjort. Tills den failade sossestaten och dess rättslöshet infördes.

 31. Det är ett otäckt beteende att ge sig på människor som ifrågasätter felaktigheter. Jag har haft problem med vänsterextrema syndikalister som tog kontakt med min arbetsgivare. Min arbetsgivare verkade inte ta någon större notis av dessa avarter.

 32. DN:s agendapolitik hotar Sverige som nation!
  Det Wolodarski gör är bara att följa den linje som tidningen satt i system, nämligen att påverka och manipulera hela det politiska spelet i vårt land. För över 50 år sedan hårdsatsade DN på att införa mångkultur i landet. Det man gjorde var att lämna företräde för debattörer som kommit till Sverige och hade en önskan om att få ha kvar sin kultur. I ett stort antal artiklar fick David Schwarz och Inga Gottfarb framföra det fantastiska med mångkultur. Så, 1975 hade DN nått sitt mål och sossar med Palme i spetsen genomförde lagändringen. Den tidningen har mer på sitt samvete än många av de politiska partiledare som vi dras med i dag!

  • Må så vara, men om den hemliga agendan var något annat än att bana väg för ett tredje sverigevänligt maktblock har den misslyckats grovt.

  • Ingen slump heller att Bonniers tabloid Expressen startades direkt efter 2:a världskriget. Samma agenda som i DN, men en annan målgrupp.

 33. Herregud. Vad ger den stollen rättigheter att gå utanför demokratin och yttrandefriheten det är sandlådenivå på journalistiken i Sverige. Många skriver att man är konspiratorisk om man skriver något om Bilderberggruppen o globalisterna. Ni som funderar vad styr Wolodarski. Är det hans arbetsgivare genom sina organisationer. Vakna o tänk till vill ni bli fattigslavar åt Wolodarski arbetsgivare och eliten. Då har ni skänkt bort demokratin.

 34. DN-chefen hävdar att han inte gjort något han behöver skämmas för. Den mannen saknar all skam som finns och hur skall man då ha något att skämmas för?

 35. ”Wolodarski har blockerat Samhällsnytts medarbetare”
  Och jag har blockerat DN. Det är bara folkpartister och deras tandläkarpatienter i väntrummet som läser DN. Om alternativa medier plötsligt slutade prata om DN så skulle de upphöra att existera.

  • Han är inte från Polen hans släkt kom till Polen från ett annat land precis som dom kom till Sverige senare från Polen. Efter kriget tog de flesta judarna Polska efternamn för att operera obemärkt men 1969 blev det stop för det i samband med 6dagarskriget och dom åkte glatt till väst som ville ha dom… Polacker kan endast vara Katoliker nu vet du.

   • En del polacker med internationell lojalitet hade inte bara bytt namn, utan även konverterade till katolicismen. Därför finns det så många av ättlingar till Bokens folk inom Episkopatet. En del av de självutnämnda berikare av den polska kulturen lämnade Polen på grund av att den judiska fraktionen, Pulawianie /Bokens folk), förlorade den interna striden inom kommunistpartiet PZPR mot den etniskt polska fraktionen Natolinczycy/Bondtölpar (pol. Chamy.

  • I Polen heter denna släkt Wlodarski, och de tillhör den oantastbara minoriteten. (Folk från denna minoritet fick jämlikt Förordning av 1948 byta/justera sina namn.) En Artur Wlodarski är knuten till två prominenta tidskrifter ”Gazeta Wyborcza” och ”Agora”, som sprider en till polska förhållanden anpassad variant av floskeln ”allas lika värde”.

  • Så talar en vis person. Fast jag tror att många inte förstår när de gör fel. Men det är ett annat problem. Sedan har vi de som vet att de gjort fel fast ljuger. En annan kategori är psykopater som inte kan känna skuld. Några andra ljuger för att få social acceptans eller bara arbetar på ett företag som det ingår att ljuga för sig själv och andra.

 36. Hot och censur är tydligen den fina värdegrunden som de skryter om att de har och
  som de beskyller SD för att inte ha och därför inte kan prata med dem.

 37. Wolodarski har gett ynkedomen ett ansikte. Den människan är inte värd något annat än förakt!

 38. Wolodarski är en riktig otäcking. En kommunistisk förfader till honom i rakt nedstigande led blev avrättad i Ryssland.

    • här kan man läsa att han skriver mkt skit om polen o tom amasadören uppmärksamar att wolodarski är en förredare…

   • Peter Wolodarski är rysk jude – inte polsk. Familjen emigrerade från Ryssland till Polen. Hans föräldrar emigrerade från Polen till Sverige. I Sverige har Wolodarski genom Bonniers globalistiska agendatidning ställt till med mycket elände.

 39. Vem är förvånad?
  Det bästa är att Svenska folket nu förstår vilka dåliga människor som har haft makten och fortfarande är benägna att ljuga och förstöra så mycket de kan innan slutet.
  Nu ska det sjuka skäras bort i september!
  Folket avgör själva på valdagen om det ska gå fort, eller långsamt friskt…

 40. Maffian i Sverige med sina internationella tentakler sluter sig maffioso LO, sossarna, Wolodarski och Camorran i väloljad samverkan

  • Jajamensan – man fick ju hela 4 mille för sina semesteranläggningar så några kronor har dom att göra av med…Sedan är det skattebetalarna som får stå för resten – eller iofs dom stog ju redan för det första – köpt för deras pengar – och förskingrat av politrucker.

   • Som var värt 140 millar. Det ligger en hund begraven i LOs borg. Men ingen vill uttala sig. Fackets medlemmar borde väl få svar. Några har säkert fulla fickor av medlemmarnas pengar. Sossekultur. Du betalar och vi får pengarna.

 41. Inget har blivit bättre med vänsterliberaler i Sverige. De vill utradera vi och dom när det gäller svenskar och invandrare. Men är skitnoga med att separera SD som dom i den liberala sfären. Det går inte ihop logiskt. Är vi inte människor allihopa. Nej för fan. De som vill ha ett starkt sverige är dom. De som vill ha ett tokliberalt sverige är vi.
  Det är samma med vänstern. De kallar hela tiden 20% av svenska väljare som dom där brunråttorna. Medan de själva är vi. Ha ha. Sedan har de mage att säga fy till den som delar upp folk i grupper. Det talar emot all forskning som är tvugna att dela upp saker i kategorier eller i statistik. Inget fungerar utan att jämföra saker eller människor. I arbetslivet och i skolan delar man upp folk i lönsamma. presterande, ickepresterande och omöjliga.
  Jag garvar ihjäl mig. Intellektuellt är de småbarn som har blöjor fulla med bajs. Och fattar inte hur de ska bli av med det.
  Men alla är lika värda. Hur sjukt är inte det. Människovärdet.
  Så en person som Stalin eller Hitler har samma värde som ett barn som är helt oskyldigt? Hur i helvete går det ihop ideologiskt.
  Vi har en grupp vänsterideologer och liberaler som inte kan tänka logiskt. Det är det stora problemet i Sverige idag.
  Men när det gäller sport. Då har man elit och tabeller samt är jävligt noga med prestationer. Va fan är det med politiker.

 42. Efter snart 35 år i Sverige, det här börjar mer o mer likna mitt modersland.. en regering och politiker som styr media, och media som försöker styra folket och samhälldebatten. Mycket otrevligt och mycket farligt också.. free Tommy Robinson

 43. Är Dagens Nyheter (DN) och Wolodarski måhända kanske numera en förklaringsmodell som avhandlar paradiset och, ”ormen” i paradiset.

 44. Wolodarski har uppenbarligen vigt sitt liv åt att till varje pris stoppa en fri och öppen samhällsdebatt. I denna strid verkar alla medel vara tillåtna.

 45. Media husen är så innerligt förbannade på demokrati och medborgarna, så deras ondska går icke att ta miste på.

  Men det hade väl som allt annat i media husens värld en dold agenda med att skriva så dåligt och ljuga så enormt att medborgarna skulle sluta att köpa deras tidningar, staten garanterade ändå att de fick pengar genom statsstödet.

  Agendan från dem var att Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen m.fl. skulle skriva så dåliga nyheter att folket slutade köpa tidningar av dem.

  Och slutade folket att köpa tidningar så skulle därmed demokratin försvinna tillsammans med yttrandefriheten och tryckfriheten. Men..så kom internet och slog igenom och upphävde anti-demokratins försök att skapa en totalitär stat. Till detta hör att allt som hade/har med islam att göra ingick i samma mönster med att dölja, ljuga och censurera.

  Inte är det då konstigt att den mest envetne av dem alla Peter Wolodarski fortsatt tror att de skall vinna seger mot demokrati och demokrater. Men så kom som sagt internet och slog undan benen på anti-demokraterna, och den ilska och hat som gammelmedia utverkat därefter är deras hatiska ilska mot medborgarna som numera genomskådar deras lögner. Islam är deras ”agenda” som innebar att islamismen skulle förgöra demokratin, något som ligger även kommunismen varmt om hjärtat och därav deras nära förbindelse med islamismen.

  • Glöm inte att ha AdBlocker eller något liknande på, om du skulle vilja se vad demokratins fiender (MSM) pladdrar om i sina spalter på nätet. Då hindrar du deras reklamfinanser når fram till dig, med sina – i många fall – irriterande flamsannonser.

   Man har ju arbetat för att strypa Samhällsnytt m.fl. med allmän annonsblockad.

   Ge dem heller inga ”besöks-klick” genom (”Exprutten” har blockerat denna möjlighet).:

   https://unv.is/
   https://unv.is/aftonbladet.se
   https://unv.is/svd.se

 46. Och Samnytt vägrar diskutera agenda-j*d*r… Det är en het potatis men ni raderar för mycket när man kommenterar. För anseendets skull kanske det är ett måste. Tyskland har ju förbjudit det fria ordet och forskning, och Sverige ligger inte långt efter.

   • JASÅ . Läste en kommentar att Wolodarski borde grillas likt en kannibal
    Ursäkta men kalla dig inte moderat när så mycket påhopp accepteras.

    • Om du kan hitta en sån kommentar förstår jag inte varför du inte flaggar den så att vi snabbt får bort den?
     Jag har heller aldrig kallat mig moderat.

  • Om du vill sitta och prata om judar på ett negativt sätt, så kan du hålla till på de högerextrema sajterna, för de kanske passar dig bättre!

 47. Personligen tycker jag att Peter Wolodarski är en hal ORM – En giftig Svart Mamba, som snabbt krälar fram och försöker bita sitt offer till döds. Om inget ”serum” (= mod och kunskap) finns till hands ”dödar” han offret. George Soros ler i mjugg!

 48. Jag säger bara otroligt! Hur långt går Peter Wolodarski för att få alla att tycka som honom? – Långt över den gräns som är acceptabel i vår svenska demokrati!

 49. Wolodarski är en genomfalsk och mycket obehaglig orm! Det är en gåta att inte familjen Bonnier gjort sig av med honom för längesen. Har han nån hållhake på dem?

 50. Sandviken var en gång ett föredöme. För dom som trodde på detta.
  Idag är väl Sandviken just bara sand? Ha ha.

 51. kan bara beklaga mig över peter.. en polack som beter sig så…

  kanske är det så att han har rötter i kommunism..

  annars skulle det vara intressant.. att veta varför han håller på så där… kanske jobbar i smyg åt soros???

  så dömer jag honom som förrädrare!!!

 52. Är rädd för Wolodarski, Stjärne, Helin. Löfven, Sjöstedt och hela MP och lite för Lööf och Björklund: Annars är det lugnt.

 53. Det betyder skyldig i mina ögon, Tino kan och vet sin sak och ämne, där slår ingen honom på fingrarna, tack för att du är du Tino👍🏻

 54. VARFÖR byter Inte Ägarna till DN ut denne ICKE längre populära CHEF till en mer anpassad populär person för FRAMTIDENs spännande händelser.?

 55. Peter Wolodarski gör säker ett gott intryck på de etablerade partierna, säkert ett ämne som VD eller politisk chefredaktör för SVT.

  Det är denna typ av odemokratiska aktiveter som värdesätts av etablissemanget. Så sjukt har vårt land blivit. Det finns ett hopp och det är att SD får ca. 40% i valet.

  • Det var väl fruktansvärt onödigt att påpeka att han skulle vara jude! Det gör bara att kritiker vill koppla ihop Samhällsnytts läsare med extremhögern/nazister.

   • Detdær var i så fall inget vidare intelligent inlægg eller?

    😂

    Hur kommer det sig, att så många svenskar har sett sig illa på Judar?

    Psykopaten Wolodarski ær Jude.

    Men ær psykopaten Fredrik Reinfeldt Jude?

    Annie Løøf? Stefan Løfven? Carl Bildt?

   • Ja mycket korkat, då normala judiska personer utgör den del av befolkningen som har bidragit allra mest till humana, vetenskapliga och tekniska framsteg och allt annat. Nu får vi hoppas dock att ”regeringen” blir avsatt då vi inte kan vara säkra på att årets Nobelpris utdelas på ett objektivt sätt. Speciellt inte vad gäller ”litteratur”, ”fredspris” och sånt som ej har vetenskaplig grund. Men vem fan bryr sej om vem som får ”fredspriset” eller ”litteraturpriset”. Ja, jag vet att man inte börjar en mening med ”men” men nu är det gjort.
    Love to You här på Samhällsnytt i alla fall.

    • Fredspriset behöbver vi inte bekymras för, det kommer att gå till Trump. Mer förtjänad än Obama, Arafat och en mängd andra tveksamma politiker.

     • Fuck off your idiots im trying to log in and you are showing me pictures of “roads” and “ cars” and whatever…

   • Vad är det för fel med det, skäms han för att han är jude? Vad är det för skillnad att skriva att någon är svensk, norsk eller jude!?

  • Det är totalt ointressant att tala om Wolodarskis etniska bakgrund.
   Det intressanta är att tala om Wolodarskis förvirrade världsbild och korkade attacker på de som inte delar hans åsikter.

   • Hmmm…ellers er det jo viktig med etnisk bakgrunn her på Samnytt?
    Men du mener det er et undantag for ”guds utvalgte”?

 56. Varför hatar juden Wolodarski det svenska folket och de nationalekonomer som försöker hjälpa oss så mycket?

   • Judar är smarta, smartare än svenskar. Wolodarski är beviset. Att islamisera sverige betyder också att det blir mindre judar i mellanöster och Israel har lättare att försvara sig. Svenskar borde göra mer som israelerna. Men det kommer ni aldrig att göra eftersom ni måste först bli av med ert land för att förstå kostnaden för att få tillbaks det. När ni väl har gått den skolan kommer ni första idéen med att kämpa för det ni har, innan dess är ni bara naiva.

 57. Wolodarskis reaktion är ju solklart, han har inte förnekat att han gjorde det. Samtidigt menade PW att vad han gjorde är helt i enlighet med hans egna moraliska värderingar. Han är helt enkelt en sociopat eller psykopat som inte inser att han gjorde fel.

 58. Funderar ibland på om det är Wolodarski som har den där helgalna Anders Lindberg-blicken eller om det är Anders Lindberg som har den där helgalna Wolodarski-blicken?

 59. DN är ”Fake news, det genom att mörka, tysta ner, svartmåla och med hot tvinga till tystnad. En förfärlig blaska den här DN. Har kommenterat ett tag på ”Ifrågasätt på DN och där fått helt sakliga inlägg borttagna för att man tycker att dom är för ärliga och raka. Inga svordomar eller så, man tar bort den för att den skadar DN:s image.

 60. Wolodarski lever farligt och sitter kanske inte så säker själv på sin post. Otroligt att denne mannen som kom till Sverige med sina föräldrar från Polen på 60-talet, har mage att tro han kan styra och ställa i Sverige som han behagar!!!

  Han är inte svensk och kommer aldrig att bli!!! Vore bättre om han flyttade till ett visst land i mellanöstern där hans mentalitet passar bättre in!

  En eloge till Sanandajis chef som inte vek ner sig! Han visste betydelsen av att ha en sån skarpsinnig medarbetare vid sin sida!

  Wolodarski är en skam som går Soros och globalisternas ärenden!

  • Vet inte vad att han kommer från Polen har med saken att göra om han är född och uppvuxen i Sverige.
   Föresten har Polen visat motstånd till islamiseringen av europa något som inte kan sägas om Cuck svenskar. Med det vill jag säga att Wolodarski är mera svensk än polack.

   • Wolodarski är jude och kan därför självfallet varken bli svensk eller polack, vilket pass han eller hans familj än lyckas lura sig till.

 61. Rädd för nazism och har samma inställning till alla människor oavsett ursprung, men det som förvånar mig är att någon som borde veta vad 2-a världskriget innebar inte tar något ansvar för den rasism som den förda politiken skapar , man borde veta bättre! Varför tror man att de nationalistiska partierna går så starkt framåt i hela Europa?! 1+1…nej men skyll allt på Putin ! Jag nämnde Rotchilds häromdagen och blev kallad troll, va? Det är omvänd rasism det!

  • The Greatest Story Never Told borde vara något att visa i alla skolor.
   Jared Taylor och Lasse Wilhelmson är också några alla borde hör och läsa av.

  • Låt dom rösta, vi andra nöjer oss med att rösta 9:e September!
   Det är trots allt på den riktiga valdagen som vi kommer att bli största parti med råge! Nu är 35-45% ingen omöjlighet….
   Men en sak är säker, Löfvens tal då han har förlorat kommer att bli ett nöje att lyssna på. Allt är dom ”mörka krafternas” fel, ja nämligen förnuftet!

 62. När dåren inte får medhåll tillgriper dåren ofta våld och hot, det ser vi tydligt nu inom pk-etablissemanget.

 63. Wolodarski är av jude rysk härkomst.En av hans förfäder var framstående kommunist(minister) under Lenin och Stalin vistades i USA och spred sina irrläror och blev senare skjuten i Leningrad. Släkten kom till Sverige via Polen .Han borde återvända dit!!!!

  • kommunism och globalism är 2 sidor av samma mynt.
   samma religiösa folk bakom.
   bara 2 olika sätt att styra pöbeln.

 64. Helt obegripligt att den tredje statsmakten tillåts styras av Bonniers, Wolodarski och deras anhang – det borde förbjudas!!

 65. Wolodarski är ju som alla vet en dyngspridare när det kommer till……..ALLT!!!!! Han måste ryka från posten snart!!!

 66. Den semitiske parvenyn har ett närmast perverterat behov av att trampa på de små i samhället. Det är någonting som troligen kommer att slå tillbaka på honom själv på ett oerhört sätt. Mannen har ju inte bara agerat svinaktig i detta fall, utan i så många andra. Vi kommer ihåg att han t.ex. skickade en dömd kvinnomisshandlare på en känd svensk författarinna.

 67. De är fruktansvärt hemska dessa parasitära JJ!!*
  Man förstår fullt ut det Tyska folket, att de försökte driva ut dem ur landet på 30-talet efter att de förklarat krig/handelskrig mot Tyskland!

  *J*vla J*dar

 68. Jag har svårt att förstå att Wolodarski nått posten som chefredaktör på DN. När jag fortfarande läste Expressen för sådär 20 år sedan så var Wolodarski ledarskribent där och det han skrev var genomgående svammel. Jag antar att han försökte föra ett logiskt resonemang men det var så oklart och flummigt att man inte riktigt kunde lista ut vad han menade eller ville.

  Som ledarskribent på DN så står han för en politik som jag anser vara mer socialistisk än socialliberal. I mina ögon är han en pajas.

 69. Jag och mina pensionärsvänner sade upp våra mångåriga prenumerationer då vi inte kände igen den ”verklighet” som DN ”prånglade ut” på ledarsidan.
  Den som ser och hör genomskådar tidningens agenda och den gagnar inte Sverige.
  Tidningen är därför ointressant.

 70. Om det är det här PW kallar för ”agendasättande”, så är väl även Kim Jong-un i Nordkorea och Nicolas Maduro i Venezuela agendasättande? Jag ser ingen större skillnad!

 71. Åke Ortmark bjöd in den då unga akademikern i olika former av tankesmedjer, där han fritt fick ge sina analyser, utan att behöva vara PK. Detta måste Ä.O. ha ångrat! Denna maktfullkomlige falskspelaren är en mycket obehaglig individ. Tanken att se honom som makthavare i en diktatur får mig att rysa. Vi skall inte glömma att delar av hans familj frivilligt sökte sig till Sovjetunionen.

 72. Tecken på desperation att ringa och hota öppet. Loppet är kört. Ingen tror på MSMs lögner längre och SD kommer stoppa befolkningsutbytet. Det är good bye och god natt för Wolodarski och dess kumpaner.

 73. Då kan man ju undra vilka andra han försökt utpressa och vilka företag eller organisationer som har blivit orättvist ”svartmålade” genom Wolodarskis metoder? Tydligen används tidningen som ett slagträ för någon form av agenda; vilka artiklar från DN kan man egentligen lita på ? Om någon kritiseras eller utmålas så kan det ju lika gärna vara ett beställningsjobb för någon intern konflikt.

 74. När jag gick på gymnasiet fick vi lära oss att bedöma hur trolig en uträkning som man hade gjort var. Om man har någon koll på en kommuns ekonomi plus senare invandrares ställning på arbetsmarknaden är en halv miljard i vinst absurt.

 75. ”Vi kommer att satsa mer på denna typ av agendasättande journalistik som får oss att båda tänka och känna.”
  — Peter Wolodarski

 76. W har i alla fall lyckats skjuta förtroendet för DN i sank… 😲
  Om man inte har bytt informationskanal är det hög tid nu!

 77. Eftersom Wolodarski inte skäms för någonting alls så är hans kommentar insignifikant och betydelselös.
  Det som är intressant är vad som hände och vad som utväxlades i form av konversation. Förhoppningsvis får vi en skärmdump?

 78. Man måste ju vara dum på riktigt om man dras till den där blaskan. Bara av att se rubrikerna får ju en att avvika. Det är ju bara nonsens… Undvik!

   • Jo, men det räcker väl ändå med att ta en snabb titt för att se att det står illa till? Nog skulle du väl pumpa bort allt istället för att dyka ner 3 m i avfallet för att hitta ett hål?

    Trots allt så finns det sådant som SvD och Aftonbladet. DN är definitionen av Fake News.

 79. En hel del gör att man som människa känner sympati för Katarina Blum, huvudpersonen i Heinrich Bölls roman från sjuttiotalet.

 80. Eftersom Wolodarski inte vill svara på frågor visar något på att han har någon form av skam i alla fall.

 81. Ser det nog som att dina fördomsfulla och konspirativa inlägg hör mer hemma hos NMR eller värre, än i media som bekänner sig till normala demokratiska åsikter. Att tillskriva en folkgrupp som helhet åsikter baserat på vad några kända sekulära vänsteraktivister arbetar för är direkt korkat

 82. Du kanske snarare skulle angripa vänstern än den finans som knappast har mycket att vinna på vänsterns inflytande. Sedan är huvudsakligen aktiebolag med ett stort antal ”ägare” likaledes är det en fråga om kompetens att skapa, driva och behålla ett företag. Det är inget som går per automatik för någon individ eller folkgrupp.

  Vad gäller W är han väl om något en vanlig sekulär vänsteraktivist utan annan religiös koppling än om någon anfader skulle bekänt sig till någon trosinriktning

  • Officiellt var och är väl DN ”liberal”? Även inofficiellt organ för L/Fp? Men på 60-talet blev DN rödare än Mao’s lilla röda. ”Generös” invandringspolitik blev tillsammans med Expressen det viktigaste som fanns, hart när. Och Fp’s ökenvandring startade från Bertil Ohlins 25-procentiga parti. Sen kom riksolyckan Bengt Westerberg som uppsnappade att han skulle få stort stöd av DN om han ivrade för mer och mer invandring.

   • Du är en inskränkt antisemit och rasist. Det är sådana som du som legitimerar att DN bl.a. kan bunta ihop klassiska liberaler, liberterianer, konservativa och nazister och göra antisemitismen till ett problem som högern äger, när det i själva verket är Islamisterna som står för den. Den överväldigande majoriteten av europeiska judar är fullt medvetna om vad som pågår men trycks ner av tidningar såsom DN. Rövslickare finns bland alla folkgrupper och det är inte konstruktivt att tala om människor som varelser determinerade av sådana ytligheter. Om det hade varit sant hade inte hälften av alla som traditionellt sett röstat på socialdemokraterna kommit fram till att SD är ett bättre alternativ.

   • Vänstern har under lång tid ägt redaktionerna oavsett ägarförhållande på mediat ifråga likväl som deras ideer infiltrerat på alla håll i samhället genom deras aktiva arbete med att vara solidariska/nepotistiska och arbeta för sin ideologi

  • Han kommer nog snarare dö för sitt Sverige, frågan är när det är dags för förnuftiga svenskar att inse att det finns många bättre alternativ. Visegradländerna eller Österrike t.ex. I ditt fall rekommenderar jag en bildningsresa till Israel.
   Varken DN eller Wolodarski är orsaken till att svenskar låtit sig luras så länge, snarare den blinda tilltron till auktoriteter och en moralisk högfärd.

 83. Lika vilsna som DN:s läsare är om de tror att de läser en liberal tidning är SamNytts läsare om de tror att de läser en nazistisk…

 84. Livsfarligt att ge en sån hypokritisk person ett sådant jobb. Men Bonnier ger väl bara uppdrag till sina likar……kompetens är ovidkommande.

  • Inte ekonomiskt kanske men DN:s huvudsyfte verkar vara propaganda numera. Vinsten är nog av underordnad betydelse. Jag gissar att Wolodarski har fria händer att göra i princip vad som helst för att misskreditera de som inte ställer upp på DN:s världsbild. Oavsett om det leder till uppsagda prenumerationer.

LÄMNA ETT SVAR