Anders Ygeman har ”tilltro” till Migrationsverket. Det skriver han som svar på en skriftlig fråga med anledning av de främmande män som tog sig in på ett boende för ukrainska flyktingkvinnor i Örebro.

Det var natten till 14 mars som ett flertal främmande män lyckades ta sig in till det 60-tal ukrainska flyktingkvinnor och barn som bodde på Örebro City Vandrarhem, något som Samnytt tidigare rapporterat om.

LÄS MER: Ukrainska kvinnornas skräcknatt – somalier tog sig in på boendet: ”Jag är så rädd att jag vill åka hem”

Kvinnorna på boendet beskrev männen som afrikaner eller somalier, och blev rädda av händelsen. En kvinna uppgav att hon var så uppskrämd efteråt att hon ville återvända till Ukraina.

Skriftlig fråga till Ygeman

Med anledning av Samnytts rapportering riktade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Tobias Andersson förra veckan en skriftlig fråga till migrations- poch integrationsminister Anders Ygeman.

LÄS OCKSÅ: AVSLÖJAR: Ukrainskor larmade om afrikaner på boendet – flyttades till garage

”Vilka åtgärder avser statsrådet och regeringen att vidta för att garantera tryggheten för de ukrainska flyktingarna?” undrade Andersson bland annat.

Nu har svaret på frågan kommit.

”Alla ska känna sig trygga”

Ygeman vill som statsråd inte kommentera ett enskilt ärende, men skriver att: ”Alla som bor i Migrationsverkets boenden ska känna sig trygga.”

Migrationsministern påpekar också att den som känner sig otrygg kan kontakta boendets personal, Migrationsverket, ringa SOS Alarm, polisen eller Kvinnofridslinjen.

LÄS OCKSÅ: SR: Därför klipptes signalement bort på män som tog sig in till ukrainska kvinnorna

Ygeman avslutar sitt svar med att uttrycka tilltro till Migrationsverkets trygghetsarbete:

”Jag har tilltro till att Migrationsverket arbetar intensivt med att få fram trygga boenden till de ukrainska kvinnor och barn som sökt skydd i Sverige”, skriver Anders Ygeman.

LÄS MER: AVSLÖJAR: Migrationsverket flyttade ukrainska flyktingar till svartbygge