Igår publicerade Samhällsnytt ett avslöjande som beskriver hur MSBs enhetschef Mikael Tofvesson avsiktligen bröt mot lagen om offentlig upphandling och – möjligtvis – även begått ett brott för att anlita personer med misstänkta kopplingar till rysk underrättelsetjänst för att skriva en falsk forskningsrapport. Idag pratade vi med Youtube-profilen En Arg Blatte Talar – som pekas ut i rapporten – om vad han tänker om det.

En Arg Blatte är en populär youtube-profil som når ut till tusentals personer med sina videor. I den aktuella rapporten omnämns han på flera platser. Bland annat i en ”case study” där även den brittiske alt-mediejournalisten Paul Joseph Watson punktmarkeras som någon som driver ”ytterhögerns smutskastningskampanj” genom att prata om Sveriges problem med skenande brottslighet och ekonomiska svårigheter till följd av den massiva invandringen:

På en annan plats i rapporten pekas En Arg Blatte ut som desinformatör och ett hot mot valet samt demokratin eftersom han ska ha ifrågasatt att det svenska valsystemet är robust. I samma stycke är rapportförfattarna noga med att betona hans etniska ursprung:

Samhällsnytt har pratat med Youtube-profilen om vad han tänker kring att hamna i en sådan kontext. I sitt svar till oss menar han att han är en vanlig medborgare som punktmarkeras för sina politiska åsikter:

– Jag är alltså en vanlig medborgare som startade en youtubekanal, och läser upp nyheter som vem som helst kan hitta på internet. Mainstream-medier delar min problembeskrivning av invandringspolitiken numera. Vad är problemet? Att en invandrare gick och fick ett jobb i sossesverige? Jo, märklig definition av utländskt hot där.

Staten tvingar dig att betala genom skattesedeln för en rapport där du framställs som ett hot. Hur känns det?

– Som att politiker hatar vanliga människor. Som skattebetalare kan jag alltså inte få tillgång till psykvården, när jag behöver den som mest, men staten har råd att stämpla mig som ett utländskt hot – för att jag nyttjar demokratin. Sovjetiska prioriteringar där, verkligen.

Rapporten är beställd och styrd i detalj av MSB. Arbetet leds av enhetschefen Mikael Tofvesson som spås bli en chef över det framtida ”psykologiska försvaret”. Hur kommer denna tillsättning att påverka svensk demokrati tycker du?

– Åt ett väldigt brunt håll, kan man säga. Men det är ganska förväntat om man följer min youtubekanal. Vilket är nog också varför de vill smutskasta den. Jag bevisar ju på ett ironiskt sätt att vanligt folk vet bättre än eliter. Min senaste video handlar just om hur PK-kulturen, sponsrad av svenska vänstern, är del av sovjetisk efterkrigspropaganda. Så det är alltså knappast jag som är det ryska hotet här, det är identitetspolitiken och godhetsförtrycket.

LÄS MER: Här betalar MSB ut två miljoner skattekronor till brittiska bedragare – med kopplingar till rysk underrättelsetjänst