eric zemmour

Foto: IllianDerex, CC BY-SA 4.0

Utrikes

Zemmour föredrar att ukrainska flyktingar stannar i Polen

Publicerad 3/2/2022
Annons

Den franske presidentkandidaten Eric Zemmour, som bygger en stor del av sin kampanj på kritik mot massinvandringen till landet, kommenterar Rysslands invasion av Ukraina.

Zemmour säger att han föredrar att de ukrainska flyktingarna inte tar sig till Frankrike och att landet skulle må bättre av att hjälpa dem i Polen.

Ställningstagandet förklarar han med att Frankrike lider omfattande av antalet migranter som redan finns i landet, och att addera till det problemet inte vore en bra idé.

– Jag delar och jag förstår känslorna visavi den ukrainska befolkningen. [Men] det är inte bra att slita bort människor på det sättet från sitt land för att destabilisera Frankrike som redan är överväldigat av immigration.

LÄS ÄVEN: Zemmour ska rädda Frankrike med tak på 300 migranter per år

– Jag tror att polackerna har bestämt sig för att välkomna dem alla. Jag tror att vi måste hjälpa polackerna att välkomna dem, jag föredrar att de är i Polen. De kommer att kunna återvända hem lättare när kriget är över.

Zemmour föreslår också att EU upphör med sina ekonomiska fientligheter mot Polen som precis som Ungern riskerar att få sina bidrag indragna på grind av påstådda överträdelser av EU-lag.

Le Pen har en annan åsikt

Han vill också att mat flygs in till invånarna i Kiev och Charkiv där hyllorna i affärerna gapar tomma, detta för att undvika även hungersnöd utöver kriget.

Zemmours konkurrent, Marine Le Pen, anser dock att Frankrike ska ta emot ukrainska flyktingar och att landet måste respektera Genèvekonventionen.

Omkring en halv miljon ukrainare har hittills flytt och välkomnas i Polen och Ungern.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
845Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons