På frågan hur många migranter Frankrike borde ta in svarar presidentkandidaten Eric Zemmour, som vill ha ett totalstopp för invandringen till landet, att han inte är mänsklighetens jultomte och att han ställer upp för att rädda franska folket och Frankrike, inte för att rädda världen.

Det var under en debatt på tv-kanalen BMF-TV Zemmour gjorde uttalandet som ett svar på programledarens fråga vad kriterierna bör vara för migranter och flyktingar att få asyl i Frankrike.

Zemmour menade att migranter bör ansöka i hemlandet och ifall man kommer till Frankrike innan det är gjort bör man arresteras och skickas hem igen.

LÄS ÄVEN: Franska folket befarar den europeiska befolkningens utrotning

Presidentkandidaten frågades sedan om vilken typ av person han tycker att Frankrike bör bevilja som asylsökande.

– Ursprungligen är rätten till asyl för frihetskämpar som Victor Hugo, Solzjenitsyn etc, svarade han varpå programledaren kommenterade att det inte är många.

– Precis, vi kommer att sluta där, sa Zemmour.

300 per år

Han tog sedan Japan som exempel där man beviljar endast ett mycket litet antal migranter asyl varje år och föreslog att Frankrike återgår till 1950-talets siffror då landet endast tog in omkring 300 personer per år.

Han gjorde även klart att han inte heller skulle ta in afghanska kvinnor som flyr talibanerna.

– Afghanska kvinnor är inte frihetskämpar, jag accepterar dem inte. Jag är inte mänsklighetens jultomte.

– Individer hör till folk, de har historier, kulturer. Jag är varken här för att ge moraliska lektioner åt sju miljarder män eller för att välkomna all världens misär och olyckor – jag stänger, det är över.

LÄS ÄVEN: Kallade unga migranter ”mördare och våldtäktsmän” – tvingas böta hundratusen

Vidare sa Zemmour att han har en humanitär plikt gentemot franska folket, inte gentemot hela världen. Han påpekade också att han är här för att rädda det franska folket och Frankrike, inte världen, samt varnade för att massinvandringen håller på att förändra bilden av landet och att migranter koloniserar Frankrike.