Zlatan 4

Foto: Football.ua (CC BY-SA 3.0)/Ijasmuhammed (CC BY-SA 4.0)

Inrikes

Zlatan vill se Qatars hårda tag mot kriminalitet i Sverige: ”Ett system som funkar”

Publicerad 3/21/2023
Annons

Landslagsveteranen och AC Milan-spelaren Zlatan Ibrahimović befinner sig i Stockholm för att delta i EM-kvalet mot Belgien och Azerbajdzjan på Friends Arena. På en pressträff ställdes det frågor om hans besök vid fotbolls-VM i Qatar. Ibrahimović hyllade Qatar som ett land med fungerande rättsväsende vilket han inte är säker på att Sverige har idag.

Journalisterna på plats vid pressträffen ville gärna få Zlatan Ibrahimović, 41, att prata om kritiken mot bristande mänskliga rättigheter och arbetsförhållanden för migrantarbetare i Qatar. Men Ibrahimović höll sig ifrån att prata politik och beskrev i stället familjeresan som fantastisk.

– Jag och familjen var där i två dagar. Organisationen, tio poäng. Upplevelsen, tio poäng. Matchen, tio poäng. Publiken, tio poäng. Maten tio poäng. Resan, tio poäng. Allt var tio poäng.

”Finns det kriminalitet? Nej”

Vid upprepade frågor rörande bristen på mänskliga rättigheter svarade Ibrahimović att Qatar har ”ett system som funkar” och jämförde det med situationen i Sverige.

– Qatar som land, jag tror att det är ett system som funkar. Finns det droger? Nej. Finns det kriminalitet? Nej. I Sverige finns det kriminalitet? Ja, väldigt mycket. Droger? Ja. Qatars system funkar. Det svenska systemet? Det funkar men om det funkar till hundra procent, det vet jag inte, sa brahimović till SVT.

På frågan huruvida migranter har dåliga arbetsförhållanden ville Ibrahimović inte svara på eftersom han själv inte har sett det.

– Jag tror man har gett möjligheter att få jobb. Sen hur de behandlat dem, jag har inte varit på plats och sett så jag kan inte bedöma och svara på de frågorna.

LÄS ÄVEN: Expressen attackerar Zlatan efter Berlusconi-bild: ”God vän med Putin”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1119”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons