11-årige Joshua Trump tvingas byta efternamn efter mobbning

Delningar

Enligt mamman har hennes 11-årige son mobbats sedan Donald Trump inledde sin presidentvalskampanj. Nu har han meddelat skolat att han byter till sin pappas efternamn.

– De svär åt honom, de kallar honom idiot, de kallar honom dum, säger mamman Megan Trump, som inte är släkt med presidenten.

Pappan Bobby Berto berättar att han tog sonen ur skolan och hemskolade honom under ett år. Nu kommer sonen byta till pappans efternamn och bli Joshua Berto. Föräldrarna hade hoppats på att situationen skulle förbättras men Joshua hatade sig själv och sitt efternamn och kände sig ledsen hela tiden.

– Han ville inte leva och känna så längre, och, som en förälder, är det skrämmande.

Fem av Joshuas klasskamrater har identifierats som de mest pådrivande och har samtliga fått varsin reprimand och bett om ursäkt.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

140 KOMMENTARER

 1. Var det besinningslösa hatet kommer ifrån, är precis samma sorts människor i US som här!
  Alla hör de till 7partiet!

 2. Det vet väl alla att det är hycklarna som står för hatet i alla länder,dvs vänstermuppar som anser att en del ska jobba häcken av sej till bidrag åt allt och alla och samtidigt hålla käften.Smockan hänger löst framöver.

 3. Toleransens fanbärare är, som alltid, de minst toleranta. Ännu en gång tvärtom. Precis som i George Orwells 1984.

  ”Politisk Korrekthet” är samtidens marxistiska Gestapo.

 4. Den dagen sanningen kommer fram om vad globalister och vänstermuppar vill i världen och som väcker det sovande folket,ja då blir det inte kul att vara vänstermupp.

  • Jimmie Åkessons barn lär få det svårt i skolan, men det lär främst bero på de kulturmarxistiska lärarna (och inkräktarna såklart, men den delen beror inte på namnet, utan på hudfärgen).

 5. Om grabben haft namnet Löfven som efternamn så hade nog ingen reagerat över det hela!
  Fast och andra sidan så hade nog inga friska föräldrar utsatt sitt barn för det senare!

  • …å andra sidan.

   Oavsett, jag anser att vi ska hålla människor ansvariga för vad de själva gör, enbart. Fredrik Reinfeldt, som är den värsta förrädaren som vår art någonsin har drabbats av, borde självklart åtalas och straffas (på grövsta möjliga sätt) för vad han har gjort, men hans brott är inte hans barns brott (dock verkar hans ungar ta efter honom, men det är en annan sak).

 6. Jag hade varit stolt !! President Trump borde belöna pojken med ett tungt checkhäfte , som han kan slå i huvudet på sina mobbande elever.

 7. Artiklar som denna fluffartikel som leder till att Samnytt inte får tillräckligt med donationer och ekonomiskt stöd…

   • Vi kan ju börja med Samnytts egna beskrivning av sitt syfte:
    ”Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.”

    Artiklar om relevant politik som påverkar Sverige, och inte en story om en mobbad pojke I Delaware.
    Mobbning är inte OK på något sätt men knappast relevant här.

    Tar man sig tid att läsa källan som det länkas till I artikeln, ser man att denna artikel är en direktöversättning.
    Inte fan vill folk betala för google translate.

     • Skojar du?
      Finns här och dessutom vet nog redaktionen om detta.
      Många av dessa artiklar av ”samhällsnytt redaktionen” är inte mer än utfyllnad.

     • Tycker nog att artikeln påvisar samtiden och den sjuka verkligheten.Kliv av din höga hästar dom passar dig inte.Eller bidra med kvalitetsanalyser åtminstonde.

    • Artikeln belyser hur massmedias ensidiga hatkampanjer mot Trump gett negativt avtryck bland befolkningen. Samma sorts kampanjer har ju drivits mot SD, och det är därför vi är i den sits vi är idag: människor har varit rädda för att rösta på SD pga stigmatisering. Även folk som sympatiserar med SD röstar på andra partier för att SD varit både pest och kolera enligt media.

 8. Trumpas betyder kort (i betydelsen ej lång) på litauiska, och kortvuxenhet räknas säkert som en grund för mobbning av elakingar.

  • Mobbningen från vänstern samt MENA individer riktar sig mot kortväxta med andra ord. Finns DO motsvarighet i andra länder borde dom ingripa omedelbart.

 9. Det här är resultatet av globalisternas maktövertagande av våra barns utbildning. Marxisterna/globalisterna tänker långsiktigt på det här.

    • Utan att veta vilken kommentar det gäller, och jag antar att ni båda sover just nu, så kan jag ändå svara på det hela.

     Kommentarer på denna sajt blir borttagna av ett fåtal anledningar:

     1. Kommentaren kan bli borttagen om den är full med fula ord, är skriven enbart med versaler, eller uppmanar till brott. Alternativt om du gör som Aftonbladet/Expressen och ger ut individers personliga uppgifter (adress, telefonnummer, personnummer osv).

     2. Hela ditt konto kan bli bannat, vilket sker om du är ett typiskt vänstertroll (som bara är här för att irritera) eller om du konsekvent bryter mot reglerna (främst skriver kommentarer som är extremt negativa för sajten, t.ex. att du konsekvent uppmanar till brott).

     3. Ibland blir hela trådar borttagna, t.ex. om de går väldigt OT (off-topic), och då ryker alla kommentarer vanligtvis.

     Det är generellt sett väldigt enkelt att få ha kvar sina kommentarer, du behöver bara vårda ditt språk och hålla dig relativt on-topic. Kan du inte beskriva svarta afrikaner utan att använda ord som n*gerj*vlar så ligger problemet hos dig, inte hos Samhällsnytt. Men visst, är det en natt där Mittlandet (främst) har väldigt mycket att göra (i.e. många individer skriver dumma saker) så är det mer troligt att en kommentar som ligger på gränsen (enda typen av kommentarer jag skriver typ) åker.

    • Jag själv brukar bli censurerad men man skall bara skaka av sig detta o skriva vidare vad man tänker o tycker även om inte andra delar min åsikt.

     • Du blir inte ”censurerad” för dina åsikter, du blir ”censurerad” för hur du uttrycker dem. Du kan skriva vad f*n du vill på denna sajt, bara du gör det på ett snyggt sätt.

      Deras sajt, deras regler. Om dina kommentarer påverkar sajten negativt så är det väl rätt förståeligt att de tar bort dem?

     • Helt rätt därför tycker jag man skall omformulera sig lite så man går igenom filtret. Budskapet detsamma men inlindat i lite bomull.

 10. ”Toleranta” liberaler är toleranta, så länge man tycker som dom. Prova med att tycka annorlunda, då får ni se hatet från dom .

    • Trump var den som började sin kampanj med att smutskasta sina motståndare oavsett om de var republikaner eller demokrater.
     Han påstod (till han blev överbevisad) att kvinnor han legat med ljög.
     Han blir en gammal ensamstående gubbe så snart han lämnar Vita Huset

   • Du tror att 11-åriga barn följer amerikansk politik?

    (och jag inser ironin, då jag själv har följt politik sedan jag var runt 10 år gammal, men jag är rätt unik)

     • ”Äldre” kamrater? 11-åringar? Är det den politiskt intresserade 13-åringen?

      Nej, precis, föräldrarna. Det är här som du läser om den kommentar som du svarade på, och även din egen kommentar. Det var inte så svårt, va?

     • Allt kommer från något håll!
      De kan också ha lärt sig mobbning av Trump…
      Han håller på med sådant… Du vet att när folk inte håller med honom så blir han putt och mobbar
      Du borde förstå att även barn tittar på nyheter och hör ”ur hästens mun”

     • Ja, jag är säker på att 11-åringar lyssnar på Trumps tal och läser hans Twitter.

      Eller…inte…

      Trots att detta är Sverige så anser jag att föräldrarna är ansvariga för barnens uppfostran och beteende (inte skolan/TV). Kan man inte ta det ansvaret, så borde man inte föröka sig. Det gäller för USA också.

     • Om inte 11-åringar tittar på nyheter så blir de lika insnöade som många vuxna är.
      Jag har sedan jag var i 9-års ålder tittat på nyheter mina föräldrar tyckte det och skolan krävde att vi tittade på nyheter ”så vi kunde diskutera det på SAMHÄLLSKUNSKAPEN
      Jo vi hade det på 60–talet

     • Ok, jättebra, och samma här (även om jag är lite yngre)…men vad spelar det för roll? Det är inte den situationen vi har nu, och dagens barn fungerar inte på det sättet. Eller rättare sagt: deras föräldrar, 80- och 90-talisterna, fungerar inte så. De har växt upp med mobiltelefoner och propaganda.

     • Om dagens föräldrar hindrar barn från att titta på nyheter så är det deras förlust..
      Och har du barn som har barn så se till att dessa barnbarn tittar på nyheter men de ska också få lära sig att ifrågasätta!
      ALLA NYHETER!

     • Det känns som att du inte behöver mig för den här monologen, så ha det så bra. I framtiden så kan du pröva att svara på det jag skriver istället för det du sitter och tänker på, bara ett tips.

 11. Sjukt o det bevisar att förekomsten av IQ hos vissa är obefintlig. Hade jag hetat Wallström Björklund Lööf Löfven Lövin Sjöstedt då hade jag förstått mobbningen.

 12. De mobbande barnen har säkert föräldrar som beskriver sig själva som ”inkluderande”,”toleranta”,”fördomsfria”,vänsterliberala.

 13. Efter att ha blivit mobbad i flera år så har jag lärt mig att det enda som fungerar på mobbare är om dom riskerar att råka illa ut.

   • Notera dock att det här är Sverige. Det finns fler variabler (vittnen, klan-tillhörighet) som måste beaktas. Men ja, absolut, sköt det snyggt bara.

    En vän berättade om hur han hade blivit kallad till sin sons skola (lågstadiet), för ett samtal med rektorn. När han kom dit så satt sonen hos rektorn och var jätterädd. Rektorn berättade hur sonen hade slagit till en annan elev. Min vän frågade sonen om varför, och fick en relativt osammanhängande berättelse som kort sagt handlade om att den andra eleven under en tid hade mobbat honom. Rektorn (kvinna) blev väldigt upprörd när min vän gratulerade sonen för hans beteende. Rektorn borde ha varit rätt glad över att det var sonen, och inte min vän, som löste problemet.

 14. Över 90% av fake news medias rapportering om Trump är negativ och kan liknas vid en riktig häxjakt där mediapersoner och andra tillåts ropa på hans avrättning och avsättning.

  Den stackars pojken har alltså drabbats av att den hjärntvättade delen av befolkningen förföljer honom

 15. Om Donald Trump verkligen är nationalist och vill krossa ”the Fed” och NWO då ska Joshua Trump vara stolt över sitt efternamn.

 16. Barn som drivs av hat de fått från sina föräldrar. Personligen tycker jag en skola borde kunna få slut på sådan typ av mobbing rätt snabbt men rektorn kanske är av samma uppfattning som mobbarna. Trump är ett ovanligt namn men de finns dock flera släkter Trump med olika ursprung. Exempelvis heter en kökschef på Tallink Tönis Trump.

 17. Kommunisternas gärningar….
  Allas lika värde, solidaritet, omsorg om barn, osv. osv.
  Röda djävla lögnare som ska bara rensas bort.

 18. Barn i den åldern som lärt sig att Donald Trump är dum.

  Låt barnen vara ifred era vuxna patetiska hycklare !!

 19. Trump är utvald av God/Christ, sitter där han sitter så länge han har stöd uppifrån.
  Han hade aldrig blivit president utan God/Christ.

 20. Man kan undra om D.T. himself vet om detta, kunde vart lite PR och besökt skolan och kompisarna till grabben och kört stora charmen m.m. Plus naturligtvis haft lite åsikter på föräldrar och uppfostran. Påpeka att ett namn inte visar vem man är som människa.
  Sen kan man ju tycka att grabben med sina föräldrar kunde utvecklat lte självkänsla och stolthet att föra ett släktnamn vidare och gett mobbarna ett stort finger.

  Hur gick det för barn som hette Nixon efter hans bravader?

 21. Jag tror inte att det är så många i Europa som förstår vad som händer i USA. Polariseringen ökar för var dag och vänstern, som aldrig kan eller har accepterat någon annan åsikt än deras egen och vägrar tro på forskning som går emot deras tro, uppmanar nu till våld mot oliktänkande och att jävlas med alla som inte är demokrater. Speciellt så är afroamerikanerna på krigsstigen. Nu handlar allt om att med alla medel ta makten igen och driva igenom den egna agendan. Aggressionerna och det öppna våldet kommer att eskalera fram till valet 2020. Det är svårt att se något gott komma ur detta.

 22. Det är ju så här vuxna gör. I Sverige kallar till och med vuxna politiker andra politiker för rasister och nazister enbart för att de inte har samma naiva världsbild.

 23. Mobbning har varit ett stort problem länge. Tyvärr tror jag inget parti kommer lyckas få en nära mobbningsfri skola.

  Tar man USA är det jävligt illa då mer än 1 av 4 elever är mobbad.

LÄMNA ETT SVAR