Misshandel

Genrebilder. Faksimil Aargauer Zeitung

Utrikes

14-årig migrant krossade käken på lärarinna

Publicerad 7/15/2019
Annons

En 14-årig elev i Schweiz har krossat käken på en 62-årig lärarinna genom att misshandla henne med flera slag i ansiktet.

Det var den 28 juni som en syrisk pojke vid Chestenbergskolan belägen i kommunen Möriken-Wildegg blev misstänkt av sin lärarinna för att vara beväpnad med kniv i skolan – något som han också ska ha gjort vid tidigare tillfälle, rapporterar Aargauer Zeitung.

Pojken kunde inte acceptera lärarinnans krav att hon skulle få se vad han hade i fickorna. Enligt vittnen ska han istället ha svarat genom gå till attack och misshandla henne med fem till sex slag i ansiktet. När kvinnan försökte fly från misshandeln ska han även ha sparkat på henne.

Efter misshandeln greps pojken och satt anhållen under två dagar. Det är fortfarande oklart vad som kommer att ske härnäst. Däremot står det klart att han inte kommer att fortsätta i Chestenbergskolan.

Talade om Koranen och Allah
Av den schweiziska tidningens rapportering framgår att pojken tillhör en stor syrisk familj som invandrade till Schweiz för fem år sedan, lever på socialbidrag och ofta ska ha talat om Koranen och Allah i skolan. Han ska även ha sagt till flickor att klä sig ”anständigt”.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1247”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons