Samnytt kan avslöja att centertoppen Erik Paulsson i Småland har häktats misstänkts för flera fall av barnvåldtäkter. Kommunpolitikern åtalades förra året för olaga hot mot en kvinnlig kollega.

På fredagsförmiddagen hölls en häktningsförhandling i Kalmar tingsrätt rörande flera fall av våldtäkt mot barn som ska ha inträffat mellan år 2012 och 2015. Vidare misstänks den tilltalade även för grov fridskränkningen som ska ha skett från år 2016 och fram till anhållandet i tisdags.

LÄS ÄVEN: Centertopp lever med dömd pedofil – ”Måste se människan bakom”

Lokaltidningen Dagens Vimmerby rapporterade att den tilltalade är en politiker – utan att gå in på vem det handlar om. Samnytt kan som första media avslöja att den misstänkta barnvåldtäktsmannen är centerpartisten Erik Paulsson som varit engagerad i partiet och kommunpolitiken i Vimmerby under flera år.

Paulsson beskrivs som en av Centerns mest profilerade politiker i lokalpressen och har flera förtroendeuppdrag – bland annat som ledamot i Vimmerbys kommunstyrelse. Vid sidan om detta har han följande uppdrag:

Åklagaren: ”Det är ett yngre barn”

På fredagseftermiddagen talade Samnytt med kammaråklagare Charlotte Genberg som berättar att det handlar om ett brottsoffer som ska ha utsatts för systematiska våldtäkter under flera års tid. Men åklagaren vill inte berätta hur gammal offret är.

– Det är ett yngre barn som har blivit utsatt för upprepade fall av våldtäkt mot barn.

Finns det en relation mellan gärningsmannen och barnet?

– Den delen vill jag inte svara på.

Det är några år tillbaka i tiden och det är först nu som anmälan har upprättats. Hur ser bevisläget ut?

– Jag tycker bevisläget är ganska gott. Det arbetar vi vidare med, vi är bara i början av förundersökningen och kommer hålla flera vittnesförhör och nya förhör med målsägande och misstänkt. För närvarande tycker jag bevisläget ser bra ut.

Hur ställer sig den misstänkte till anklagelserna?

– Han förnekar brott.

Skulle slå ihjäl kvinnlig kollega

I augusti förra året åtalades Paulsson för olaga hot mot en kvinnlig kollega. Enligt förundersökningsprotokollet misstänks Erik Paulsson för att flera gånger uttalat att han skulle slå ihjäl den kvinnliga politikern om hon inte slutar att tycka och tänka saker offentligt, rapporterar Vimmerby Tidning.

Erik Paulsson (C). Foto: Faksimil Facebook

Flera C-politiker kopplas till pedofili

I slutet av november förra året avslöjades EU-toppen Fredrick Federley leva i ett samboförhållande med en pedofil som har utsatt barn 6 och 9 år gamla för 22 fall av grov våldtäkt i samband med nattning.

Kort därefter kunde Samnytt avslöja hur den skånska kommuntoppen Christer Yrjas huserade två dömds pedofiler på sin gård i Tomelilla. Både Federley och Yrjas lämnade sina politiska uppdrag.

Sedan uppmärksammades det att centerpartisten Niklas Wellholt i slutet på oktober förra året dömdes för två fall av sexuellt ofredande mot barn nio och elva år gamla som åkte rullskridskor i Kungsbacka. Detta efter att ha blottat och klämt på sitt könsorgan framför barnen.

I april förra året rapporterade vi om 63-årige Denny Olofsson i Lindome som vid sidan om sitt uppdrag som centerpartistisk nämndeman och värdegrundsexpert våldtog en minderårig flicka flera gånger.

År 2018 kunde vi rapportera att 44-årige Bo Gunnar Hedlund, bosatt i Grythyttan och invald i kommunfullmäktige i Hällefors sedan flera mandatperioder tillbaka, sexuellt utnyttjat en minderårig flicka som var inneboende i familjen som fosterhemsplacerad, ett brott som han dömdes till fängelse för.

LÄS ÄVEN: C-politiker blottade könet för småbarn – försvarade sig med att han är centerpartist

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.