En tonårsflicka fick skoningslöst halsen avskuren och magen sönderhuggen av sin man eftersom hon misstänktes äga en mobiltelefon.

På fredagen meddelade polisen i den pakistanska provinsen Punjab att man i distriktet Khanewal påträffat en 16-årig flicka som blivit brutalt knivmördad av sin fästman, tillika kusin, rapporterar Dawn.

Mannen misstänkte flickan för att ha en mobiltelefon och konfronterade henne därför med kravet att överlämna den till honom. Flickan förnekade att hon hade någon mobiltelefon, men det var ett svar som mannen inte kunde acceptera. Med hjälp av en kniv skar mannen halsen av fickan och högg henne även ett flertal gånger i både bröstet och magen.

Polisen utreder mordet som ett hedersrelaterat brott och gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

LÄS ÄVEN: Hundratals döda nyfödda flickor hittade på soptippar i Pakistan

Hedersvåld i Pakistan
FN uppskattar att det runt om i världen sker omkring 5 000 hedersrelaterade mord varje år. Samtidigt menar många bedömare att mörkertalet är stort. Enligt Amnesty står sharialandet Pakistan för minst 1 100 hedersrelaterade mord varje år.

9-åring våldtagen och mördad
Vid sidan om hedersrelaterat våld är även barnvåldtäkter utbrett i Pakistan. I slutet av förra månaden rapporterades det om en 9-årig pojke som blivit våldtagen och sedan mördad i samma område, Khanewal i Punjab.

Enligt statistik från organisationen Sahil som engagerar sig mot övergrepp visade siffror under förra året att minst 12 barn blir våldtagna varje dag i landet.