mord-tiggare-huskvarna-93883
Inrikes

16-åring häktad för mord på hitrest tiggare

Publicerad 8/30/2018
Annons

På onsdagen häktades den 16-åring häktad som gripits misstänkt för delaktighet i mordet på en hitrest tiggare i Huskvarna i början av augusti.

Ynglingen är på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för brottet. Ytterligare en yngling är också misstänkt men uppges vara under 15 år och är därför inte straffmyndig.

Åklagaren ville även belägga 16-åringen med särskilda restriktioner och skriver i en särskilt tilläggsruta i häktningsframställan som Samhällsnytt har tagit del av att det föreligger ”synnerliga skäl” för häktning, utöver att den misstänkte kan komma att undanröja bevis och på annat sätt försvåra brottsutredningen.

16-åringen är född i Sverige med bakgrund i Ungern på faders sida. Den andre ej straffmyndige gärningspersonens namn är belagt med sekretess.

Häktningsbeslutet kommer att överklagas, uppgav 16-åringens advokat. Åtal ska vara väckt senast den 13 september.

Det var den 8 augusti som en man i 50-årsåldern som rest till Sverige för att tigga hittades död i en park i Huskvarna. Dödsorsaken var till att börja med oklar men efter obduktion och polisutredning kunde det fastställas att mannen misshandlats till döds och att han dessförinnan förnedrats av gärningspersonerna.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
550VIDEO: Studentfirande i Göteborg – ”Fuck Sverige”
Annons