I samband med att en tonåring besköts på Eriksfält i Malmö, kvällen den 11 november, anhölls och häktades en 17-årig pojke. Den beskjutna tonåringen skadades lindrigt och fick föras till sjukhus. Men i 17-åringens mobiltelefon hittade polisen ett helt annat begånget brott – en filmad våldtäkt.

– Det är ett skeende som vi bedömer som en våldtäkt, säger kammaråklagare Ida Killeslätt till Expressen.

17-åringen och ännu en jämnårig pojke misstänktes för medhjälp till skjutningen genom att locka offret i en fälla.

Då en av polisens rutinåtgärder är att kolla igenom de misstänktas telefoner så gjorde de det. När polisen undersökte 17-åringens telefon hittade de ett filmklipp som bedömdes vara en filmad våldtäkt.

– Jag vill inte gå in på vad filmen innehåller. Men det är ett skeende som vi bedömer som en våldtäkt, säger kammaråklagare Ida Killeslätt till tidningen.

17-åringen misstänks för medhjälp i två brott – samtidigt

17-åringen häktades ännu en gång – misstänkt för att medhjälp vid våldtäkt. Killeslätt säger att de tror att han har filmat våldtäkten.

Det kvinnliga våldtäktsoffret är nu identifierat och har tilldelats ett målsägarbiträde. En 18-årig man är anhållen misstänkt för våldtäkten och lämnade över sig själv till polisen efter att under ett tag ha varit anhållen i sin frånvaro.

17-åringen är fortsatt misstänkt även för skjutningen den 11 november, tillsammans med den jämnårige pojken.