17-åring knivhöggs till döds i Uppsala – två personer gripna

Delningar

Vid 21:30-tiden på söndagskvällen larmades polis till en skola i området Kvarngärdet i Uppsala där ett bråk pågick. När polisen anlände till platsen påträffades en 17-årig yngling knivhuggen i bröstet och misshandlad med tillhygge. Han fördes till sjukhus med ambulans där han senare avled av skadorna.

På måndagsförmiddagen greps två män i 20-årsåldern misstänkta för att ha begått mordet, varav den ene senare anhölls. Polisen rubricerar händelsen som ord.

Polisen skriver på sin webbplats att man inte vill kommentera saken ytterligare. Uppgifter saknas därför om de inblandades härkomst och huruvida det rör sig om personer som är kända av polisen sedan tidigare. Motivet till det bråk som utmynnade i mordet är också oklart.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

97 KOMMENTARER

 1. Vem offret är och gärningsmännens identitet , är , trots det beklagansvärda händelsen, inte svårt att ana . Även denna mörka del av vårt vardagsliv har blivit en realitet i den okontrollerade invandringens spår .

  • Jag är född och uppvuxen på Kvarngärdet och gick i denna skola åk 1-6 och närliggande Gränbyskolan åk 7-9, Gränby är grannområdet där 100 bilar förstördes igår kväll. Kvarngärdet består främst av baracker och på 70-80 talet var det ett helt normalt område men kanske högre andel dels industriarbetare, dels gästforskarfamiljer vid universitetet. Idag är det nästan bara hucklen och utomeuropeiska invandrare. Affärslokaler och kiosker som tidigare fanns i området har för länge sedan bommat och lokalerna övertagits av typ kurdiska kulturföreningen. Även bemanningsföretag som driver vård för arabiska vårdtagare finns på Kvarntorget. Även Orient-Livs, ett nedknarkat vandrarhem finns också pp. Kvarngärdesskolan har också genomgått förändringar. Idag nästan bara ”Ausländer” bortsett från att även Inernationella skolan huserar i skollokalerna. De bedriver inte undervisning på svenska utan på engelska. En gammal vana från tiden när gästforskare var vanligt förekommande. Det har varit ett par mord i området de senaste åren och bilar brinner regelbundet. Rån vid bankomaten på torget är också tämligen vanligt. Grannområdet Gränby är ännu större och ännu värre. Betydligt otryggare och dit beger man sig överhuvudtaget inte efter mörkrets inbrott mer. Trots att halva bobeståndet består av brf.

   • Bra bild av läget under styret av vår humanistiska, feministiska, obildade, okunniga, maktlystnad nuvarande pajasregering!
    Många delar din erfarenhet när man besöker, återvänder, till ställen man bott på……….

   • Gruppen ”arabiska vårdtagare” består nog till stor del av simulanter och personer med flera olika identiteter, och påhittade vårdtagare, dvs ännu mer bidragsbedrägerier.

   • Allt detta gör att den mörka bild , som 7- klövern ej vill se, får en att undra vad som kommer att hända i vårt land , om så där ett tiotal år . Att något drastiskt kommer att ske , syns oundvikligt ,i synnerhet med den växande antalet muslimer som ser oss och också judar som finns i vårt land ,som hatobjekt . Denna 7- klöver har mycket att stå till svars för .

 2. Liknande modus operandi som det brukar vara. Någon Kulturberikare blir arg över en trivialitet. Vips resulterar det i ett mord.

 3. Denna Valupptakt visar på att SD måste få ta hand om Sveriges styre och be det korrupta Sverige att lämna vårt land!
  Hela 7-klövern som är kapitalets drängar, kan få följa med på köpet!

 4. Det räcker med att förövarna hävdar att de bara ville lära offret en läxa, så tar PK-sekten chansen att döma gärningsmännen för misshandel, alternativt dråp.

  Det är så man hyfsar till statistiken.

 5. Sverige är numera landet där ett eskalerande bråk mellan två barn leder till att ett 80-tal personer råkar i luven på varandra.

  Sossarna och moderaterna kommer att öka anhöriginvandringen i vanlig ordning, vad de än säger före valet. Det kommer bara att bli värre.

 6. När vi växte upp i landet Sverige, hade svenska pappor sagt att vi inte fick ha kniv ute. Man fick ta hjälp av vuxna att tälja och lära sig. Om man hade en koja i skogen fick man använda kniven till byggen… men aldrig bära kniv ute på stan…

  Men vi vågade inte heller, eftersom man inte fick.

  -Tänk om Polisen kommer…

  Landet Sverige var Homogent och socialkonservativt på många sätt.

  Nu har PK slagit sönder allt!

  Och vill inte själva leva i de områden som de har skapat med social ”oro”.

 7. Som vanligt inga kommentarer från polisen när invandrare är inblandade. Det är numera regel dvs då vet alla att det var rasfrämlingar.

 8. Morden duggar tätt nu,min prognos på 1-2 mord om dagen ser inte ut att räcka längre,uppdateras härmed till 3-5 ,går bra nu

 9. När man ser Löfven tänker man på mord, våldtäkter, LAS, bilbränder och arrangerade bilder med svenska statister som leker runt Löfven.

 10. Uppsala har blivit betydligt råare. Runt 100 bilar skadades också i en anlagd brand parkeringshus Gränby i helgen. Det finns väldigt många mångkulturkramare här i staden. Nu får de se att gottispåsen innehåller en del sura karameller..

 11. Tänkte ensamkommande direkt man såg rubriken. Många smågäng som drar runt. Men först stod det offret runt 22 år, så det stämde kanske inte. Men nu när de gjort sedvanlig åldersrevidering till 17 år så ser det mer överensstämmande ut även om jag inte är säker.

 12. Har precis nu pratat med en 90 år gammal dam som var ute på sin motionsrunda.
  Hon har följt debatten om det eskalerande våldet och otryggheten som alla känner. Frågade henne om hon skulle rösta i år. Jajamen, det ska jag sa hon och menade att det bara finns en partiledare som ännu är trovärdig. Vi hade så lika uppfattning om alla saker som händer i landet nu och det känns gott att veta att en förändring är på gång.

  • Om det vore så väl.
   Den 90-åriga gumman hade nog samma klara hjärna redan i sin ungdom.
   Det är en medfödd egenskap, som vissa utrustas med och andra inte.
   Vi får se nu till valet, hur det är ställt här i Sverige.

 13. Det är fem gånger så vanligt att invandrare har ADHD och ännu högre bland invandrare från muslimska länder och Afrika.

  ADHD är en stark prediktor på kriminalitet. En ADHD utför ingen konsekvensanalys innan han agerar. Det smäller direkt.

  Det kommer att bli en lavin av kriminalitet med massor av offer när 1 miljon invandrare ska slussas ut i samhället. Och eftersom ADHD är ärftlig kommer det att fortsätta i generation efter generation.

   • det finns en gedigen forskning vad gäller olika nivåer på IQ i olika populationer.
    denna forskning är dock förbjuden att redovisa av politiska skäl.
    ungefär som när vetenskapen visste att jorden cirklar runt solen och inte tvärtom.
    inkvisationen belade redovisning av dessa rön med dödsstraff.
    tänk vad lite som förändrats egentligen.

 14. Bäst att skicka hem alla ensamkommande barn till sina föräldrar.
  Sverige är inte ett säkert land att vistas i.

 15. Enligt Plan- och bygglagen från 1987 ska kommunerna ha gällande översiktsplaner som beskriver visioner för kommunens långsiktiga utveckling de närmaste decennierna. Malmö antog nyligen en ny översiktsplan, där man i inledningen skriver att ”Malmö ska vara en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar stad och en attraktiv plats att bo och verka i”. Uppsalas plan är från 2016, där man skriver ”… en god livsmiljö för människor och företag…”. Motsvarande verklighetsfrämmande skrivningar finns i alla översiktsplaner. Hur det verkligen kommer att se ut i Malmö och Uppsala om några decennier är nog svårt för de flesta att ens föreställa sig.

 16. ”Polisen skriver på sin webbplats att man inte vill kommentera saken ytterligare.”
  Sverige påminner om en diktatur. Regeringen mörkar, media mörkar, polisen mörkar.
  Skillnaden är att det är en diktatur styrd av Sveriges media med SVT/SR i spetsen,

  • Tänkte också så men då ska det vara lika över hela Sverige, alltså även etniskt svenska ungdomar. 2018 följer inte riktigt de mönster som vi är vana vid, nu följer ”barnen” en marschplan för att ta över landet och det börjar med din bil.

 17. Östtyskland anno 2018. Regimen tiger och mörkar. Skillnaden är att Löfven axlat Erich Honeckers mantel och fortsatt med dårsocialismen i absurdum.Margot Wallström liknar mer och mer den röda häxan
  Elena Ceausescu.

  • Egentligen mer då som Margot Honecker, som regelrätt stal nyfödda barn från medborgarna och sålde barnen vidare mot härdvaluta. Vår svenska Margott tillåter muslimska våldtäktsmän fördärva livet för svenslka flickor medans vårt land islamiseras.

  • Den gode Erich hade sin alldeles egen Margot som var högsta ”hönset” i DDR:s utbildningsväsende. Dessutom var hon inblandad i människosmuggling eller spädbarnssmuggling kanske är mer korrekt.

  • Cykelstölder är värre!.Lokalradion hade ett inslag om cykelstölder I Växjö! En kvinna hade blivit av med fyra st på några månader! Skulle gissa att dessa finns i Östeuropa nu!. Man umgås nu med planer på att ha bevakning (!) vid cykelparkeringen,bl a tydligen för att många långtidsparkerar! Så nog finns det problem!

 18. Man undrar ju om det är Petter Linus och Erik eller Ahmad Ahmad och Ahmad.
  När polisen ej vill kommentera så är det kod 291.

 19. .
  Framtiden Kräver :

  Ge oss svenskar uppgiften , ⁉️ ÄR det MUSLIMER i farten .

  Den 9/9 , ska / måste Sverige välja : ISLAMISERING eller ett fritt land .

  Barnen önskar sig säkert ett ShariaFritt —- paradis .
  .

 20. Ytterligare ett bevis att behovet av Afs i riksdagen är skriande!

  Vansinnet måste få ett slut. Dessa människor ska UT från Sverige NU!

 21. Information minskar efter varje dåd så nu dröjer det inte länge förrän inget kommer rapporteras. Kommer bli som 9/11 alltså allt klassas som olycka.

  • För drygt 2 år sedan satt Miljöpartiets Åsa Romson i tv-programmet ”Gomorron” och kallade 9/11 för en olycka.

   • De palestinier som Gaphalsen ovan, skriver om, blev utnyttjade, ”framed”, alltså, av israeliska media.
    F ö är var det ju israeliska specialförband, Mossad, CIA och saudiska patsies som utförde den falskflaggade operationen ”9/11”, den som gav oss krig efter krig och inte minst alla flyktingar och ”migranter”. De som kommer bli tungan på vågen, för FOLKMORDET på oss svenskar. Eller som Anders ”Snoppen” Borg sa på en konferens i USA, då när han fortfarande var finansminister: ”You bomb the Middle East and we get the refugees” (skratt bland publiken).

 22. Jag bor i närheten, våldet sprider sig över Uppsala.
  Förutom detta – 100 brandskadade bilar, en person skjuten i benen i Gottsunda och 2 kilo sprängmedel hittat i Gottsunda.
  Inom loppet av ett dygn.

  • Mord i mångkulturens helvete vareviga dag. Liksom bilbränder. Jag har inte sett att det står någonstans i medierna om de hundra brinnande bilarna i Uppsala. Hur kan propagandisterna sopa hundra brinnande bilar i Uppsala under mattan?!!

  • Håller med. Med sorg och bestörtning kan man bara se på hur vår hemstad förgörs. Men inte förvånande. U-a har alltid varit segregerat ytligt betraktat är det ju väst resp. öst om ån. Väst = akademiker och inflyttade ; Öst = knegare och lokala. Därfefter uppstod på 60-70 talet Nord med typ Gränby och Syd med G-sunda. Som infödd umgås jag aldrig med inflyttade och de inflyttade har sina diaspora som de dels umgås inom och emellan men sällan med infödda. Detta var alltid normen i Uppsala. Nu har ytterligare en grupp etablerat sig och resultatet är bl.a. den numera höga våldsnivån i stan.

 23. Och ansvariga inom 7-klövern reagerar med passivitet som det vore en vardagshändelse i ett normalt folkhemssamhälle. Horribelt!

  Svårt att förstå att det finns väljare som vill rösta på dessa samhällsfientliga och samhällsförstörande partier. Fasansfullt och helt obegripligt.

 24. Vi måste ha världsrekord i flest mord per capita i världen. Världsrekordet i bil- & skolbränder har vi redan. Bra jobbat, sossar….

  • Och i väldtäkter står vi visst än på plats två, men har goda utsikter att bli först även där. Det gäller att komma etta, för det måste väl vara bäst? Vem vill komma sist?

 25. 99% sannolikhet att en av mannen heter Mohammad..65% att offret ar europe..90 % sannolikhet att fler kommer bli mordade av gärningsmannen efter avtjänat sitt straff, dvs efter 7 ar..Sverige ar fantastiskt.

 26. Killen var palestinier och muslim då begravningen visst skall hållas i en moské. Killen kallades visst ”Prince” eller dylikt.

  Kopierade detta:”BO’s instagram är _pr*nce_o

  *=i

 27. Jo idag tisdag sågs en liten notis som inte tycktes intressera journalisterna på min morgontidning alls. Samma lilla notis kunde läsas om att saltet inte är så farligt som man trott. Så märkligt… förstår man inte att händelsen är allvarlig. Att den som läser vill veta närmare vad som hänt och varför. Hur känner man sig som förälder till mordet som inte verkar bekomma våra tidningar?

 28. Troligen en 291-a. Egentligen så borde det vara mer än nog nu och för länge sedan skäl att kräva regeringens avträde. Hur dåligt får man sköta en nation egentligen? Inte nog med att man med lögner och mörkande vägrar erkänna läget – man underlättar t. om för klientelet att fortsätta genom samma åtgärder. Ser dem alltså som direkt medhjälpande till dessa dåd.

  SD 2018

LÄMNA ETT SVAR