USA

T.v. Skytten. T.h. Köpentret. Faksimil Twitter

Utrikes

21-årige Patrick avrättade 20 personer i ett köpcenter

Publicerad 8/4/2019
Annons

På lördagskvällen svensk tid sköt en ung amerikan ihjäl minst 20 personer och skadade ytterligare 16 i ett köpcenter i USA. FBI utreder händelsen som terrorism.

Det var omkring klockan 11 lokal tid som amerikansk polis mottog larmsamtal om en skytt i El Paso i Texas. Polisen grep 21-årige Patrick Crusius misstänkt för skjutningen.

Enligt flera medierapporter arbetar polisen efter teorin att det handlar om ett hatbrott eftersom den gripne mannen ska ha delat ett rasistiskt manifest på internet. Manifestet uppges vara riktat mot latinamerikaner som författaren menar stödjer Demokraterna.


T.v. polis utanför köpcentret. T.h. Patrick Crusius. Faksimil Twitter

Crusius har tidigare hyllat president Donald Trumps förslag att bygga en mur vid gränsen till Mexiko. ”#BuildTheWall är det bästa sättet @POTUS har arbetat för att säkra vårt land så här långt”, twittrade han i början av år 2017.

FBI har inlett en utredning om inhemsk terrorism efter masskjutningen.

Trump: ”En feg handling”
USA:s president Donald Trump fördömde skjutningen på Twitter. I sitt inlägg skriver han att det inte bara var en tragisk händelse utan även en feg handling.

”Det finns ingen anledning eller några ursäkter som någonsin kan rättfärdiga dödande av oskyldiga människor”.

Skjutning i Ohio
På söndagsmorgonen svensk tid inträffade ytterligare en skjutning i USA. När polisen anlände till platsen i centrala Dayton i delstaten Ohio påträffade de nio personer döda och 16 skadade.

Polisen meddelar att en misstänkt gärningsperson oskadliggjordes på plats. De utreder om ytterligare personer kan ha varit inblandade i skjutningen.

https://twitter.com/MontraleKDavis/status/1157932069323976713

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons