På fredagen häktades en 22-årig man misstänkt för att skydda 12-åriga Adrianas mördare. Mannen är sedan tidigare dömd för flera narkotikabrott.

Det var natten till den 2 augusti som 12-åriga Adriana sköts ihjäl vid bensinmacken Shell och snabbmatsrestaurangen McDonalds i Botkyrka i södra Stockholm.

LÄS ÄVEN: Polisen efterlyser vit Audi-kombi efter dödsskjutningen mot 12-åriga Adriana

Enligt polisen var flickan inte den tilltänkta måltavlan utan hamnade mitt i en gängkonflikt och träffades av en kula avsedd för någon annan i samband med att hon var ute på hundpromenad.

Flyttade från förort till innerstad

En 22-årig man greps tidigare i veckan i Stockholmsområdet efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. På fredagseftermiddagen begärdes mannen häktad vid Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Mannen har invandrarbakgrund från Latinamerika och är sedan ifjol nyinflyttad på Gärdet i centrala Stockholm. Dessförinnan bodde mannen i förorten Huddinge söder om Stockholm.

Kopplas till utbränd Audi

Enligt åklagaren har brottet begåtts den 5 augusti vid Brunkebergsåsen i Sollentuna vilket är samma dag som polisen påträffade en brinnande vitfärgad Audi i området. Detta var kort efter att polisen gått ut med en efterlysning av ett fordon av det fabrikatet och med den färgen.

Mannen förnekar brott. Åtal ska väckas senast den 10 december.

Gärningsmännens Audi. Foto: Polisen
Gärningsmännens Audi. Foto: Polisen

LÄS ÄVEN: Löfven tyst efter mordet på 12-åring – beklagar sorgen efter Beirut