Under natten till söndag sköts en 25-årig man ihjäl i Helsingborg. Enligt uppgift tillhör mannen ett lokalt kriminellt nätverk. Polisen har sökt av området, bland annat med hundpatrull. Ingen person är gripen.

Ett flertal polisresurser beordrades till ett bostadsområde i Vasatorp i Helsingborg sedan larm om skottlossning inkommit vid 02:34, uppger polisen. En man påträffades svårt skadad på en gräsmatta. Han fördes med ambulans till sjukhus men avled senare av sina skador.

– Den första patrullen hittade en skadad man som fördes till sjukhus. Vi har jobbat intensivt och letat efter vittnen. Vi har haft en del personer som blev inplockade till förhör som kunde släppas senare, säger Thomas Paulsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd till Expressen.

LÄS ÄVEN: Löfven attackerar kritiska åsikter på nätet: ”Ett problem för vårt land”

”Uppgörelse i undre världen”

Skjutningen ska ha skett i utkanten av ett så kallat ”utsatt område”. Enligt uppgifter till Aftonbladet tillhör mordoffret ett kriminellt nätverk i trakten. Ingen misstänkt har gripits för dådet.

– Det finns omständigheter som pekar på att det skulle kunna handla om en uppgörelse i undre världen. Det här är i utkanten av ett av våra utsatta områden. Vi får se vart det här slutar nånstans, säger Jonas Berg, yttre befäl vid polisen till TV4 Nyheter.

Avspärrningarna har nu hävts, sedan teknisk undersökning avklarades under morgonen. Under söndagen genomförs dörrknackning i närområdet i hopp om att hitta vittnen. Polisen uppmanar även vittnen att lämna tips på 114 14.

Väpnat våld på flera andra håll

I Göteborg fick polisen rycka ut sedan en fest urartat och det börjat skjutas. Flera personer greps för mordförsök och misshandel och en pistol konfiskerades.

I Uppsala måste insatsstyrkan kallas in på kördagen efter vapenhot. Två personer greps misstänkta för grovt vapenbrott och olaga hot.

I centrala Stockholm knivskadades en man svårt i samband med att ett storbråk bröt ut i anslutning till en krog. Ingen av de som fanns på platsen vill samarbeta med polisen